Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Η Γερμανία, που είναι το πολιτικό κέντρο της ΕΕ, απειλείται λόγω λιτότητας

Βαρουφάκης: Η Γερμανία, που είναι το πολιτικό κέντρο της ΕΕ, απειλείται λόγω λιτότητας
Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι το πολιτικό κέντρο στη Γερμανία απειλείται λόγω της λιτότητας.
Το Κίνημα DiEM25 παρουσίασε σήμερα (25/11) τους υποψήφιους του για τις Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, ανάμεσά τους τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη.
Το εν λόγω Κίνημα ξεκίνησε το 2016 για να εμφυσήσει τη Δημοκρατία στην Ευρώπη και ο Βαρουφάκης έχει γίνει γνωστός για τις επικρίσεις του στις πολιτικές λιτότητας της Γερμανίας κατά την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αναφέρει το Reuters.
«Αποδέχομαι (την υποψηφιότητα) διότι αποτελεί επιτομή της νέας διακρατικής πολιτικής που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, όπου οι συνάδελφοί του ξεκίνησαν ένα πανό με το σύνθημα «Ευρωπαϊκή Άνοιξη».
«Καλώ όλους εσάς να συμμετάσχετε σε αυτήν την πανευρωπαϊκή αναζήτηση  της δημοκρατίας στην Ευρώπη και στη Γερμανία ως προϋπόθεση για ευημερία και αυθεντική δημοκρατία», δήλωσε.
Ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά την περίοδο της κρίσης, όταν χαρακτήρισε τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ως μία οικονομική «τρύπα στο νερό».
Ο Βαρουφάκης, ο οποίος συχνά συγκρουόταν με τον τότε ισχυρό Γερμανό ομόλογό του, τον Wolfgang Schaeuble, δήλωσε ότι το πολιτικό κέντρο στη Γερμανία απειλείται λόγω της λιτότητας.
«Σε χαρτί, η Γερμανία πνίγεται σε χρήμα ... αλλά ο γερμανικός λαός έχει πέσει θύμα της ίδιας λιτότητας με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Το αποτέλεσμα είναι χαμηλά επίπεδα επενδύσεων», ανέφερε.
Αυτό, υποστήριξε, ενίσχυσε την ανισότητα, τις τιμές των μετοχών και τις τιμές των κατοικιών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης