Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ανοίξαμε πανιά στην εποχή του αναγκαίου περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό

Κουτσούμπας: Ανοίξαμε πανιά στην εποχή του αναγκαίου περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό
Πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του Κόμματος
«Έχουμε ήδη ανοίξει πανιά στον αιώνα που κυλά, στην εποχή του αναγκαίου περάσματος από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, στην αποψινή μεγάλη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του Κόμματος.
 Σημείωσε ότι αποτελεί ξεχωριστή τιμή για το ΚΚΕ η παρουσία απόψε εκπροσώπων 91 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλα τα σημεία της γης, και απέτισε μεταξύ άλλων, φόρο τιμής στη μνήμη των «συντρόφων που έχουν φύγει από κοντά μας, όπως του συντρόφου Φιντέλ Κάστρο, ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, που σήμερα συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατό του».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ «όταν η κόκκινη σημαία κατέβαινε από το Κρεμλίνο» φώναξε ««Ψηλά τη σημαία σύντροφοι, η ελπίδα τώρα βρίσκεται στην πάλη των λαών».
«Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα, κλείσαμε τα αυτιά στις σειρήνες, στενοχωρήσαμε κάποιους φίλους και συντρόφους που ήθελαν «αγάλι - αγάλι ...», που μας ζητούσαν να βάλουμε νερό στο κρασί μας» ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «αποδείχτηκε πολύ καλά που δεν το κάναμε αυτό, γιατί ξέραμε ότι στο τέλος στο ποτήρι, θα μείνει μόνο το νερό κι αυτό θολωμένο κι επικίνδυνο.
Και δεν το κάναμε γιατί το Κόμμα μας, με τα 100 χρόνια εμπειρίας στους ώμους του, δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει κανένα λάθος που θα πάει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει τη δυνατότητα να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί, να τραβήξει μπροστά και να σημαδεύσει την βάρβαρη εξουσία των εκμεταλλευτών».
Επισήμανε ότι το ΚΚΕ, με τη στάση του, κέρδισε την συνείδηση νέων μαχητών και εξέφρασε την υπερηφάνεια του Κόμματος, γιατί «δεν υπογράψαμε δήλωση μετάνοιας στο σύστημα της εκμετάλλευσης».
Είπε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει «πως η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι μορφή άσκησης της καπιταλιστικής εξουσίας. Δεν μπορεί να κρύψει το χαρακτήρα και το περιεχόμενό της, πως είναι στην πραγματικότητα δικτατορία του κεφαλαίου, δικτατορία των μονοπωλίων».
«Ανεξάρτητα από τη μορφή που παίρνει το πολιτικό σύστημα, το κράτος παραμένει ταξικό, αντιλαϊκό, προσανατολισμένο στην ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και την καταπίεση των λαϊκών στρωμάτων και στη φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Κι αυτό δεν άλλαξε στα χρόνια της δήθεν αριστερής διακυβέρνησης. Το αντίθετο» ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι «η πείρα της 100χρονης ιστορίας μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να έχουμε σταθερό ιδεολογικό - πολιτικό μέτωπο απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, βέβαια και της ναζιστικής - φασιστικής.
Να αποκαλύπτουμε ότι η αστική τάξη και τα κόμματά της δεν συμβιβάζονται ούτε με την αστική δημοκρατία που οι ίδιοι καθιέρωσαν με την περιορισμένη αστική νομιμότητα».
Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «είπε την αλήθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ, προτού ακόμα αναλάβει το κυβερνητικό τιμόνι και πάρει τη θέση του δίπλα στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, για να συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο».
Είπε ότι o ΣΥΡΙΖΑ, στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του, «πρόλαβε και φόρτωσε στο λαό ένα ακόμα, το τρίτο μνημόνιο, εκατοντάδες αντιλαϊκούς αντεργατικούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και ένα χρέος που θα το κουβαλάν οι γενιές που δεν έχουν ακόμα γεννηθεί» και ότι «πρόλαβε να υλοποιήσει μία προς μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου» ενώ «πρόλαβε να χαμηλώσει ακόμα περισσότερο τις απαιτήσεις ενός κόσμου, που για να επιβιώσει στην κρίση έπρεπε να δεχτεί τα ψίχουλα».
Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, γιατί θέλει να καθηλώσει, να τσακίσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα».
Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ «αποδείχτηκαν πιο αποτελεσματικές για το κεφάλαιο, για την αστική τάξη, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της δυνατότητάς τους να αμβλύνουν τις λαϊκές αντιστάσεις» και γι' αυτό «απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, το οποίο βέβαια δεν θα έχει πρόβλημα να στηρίξει και πάλι μια κυβέρνηση της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεοκοπήσει».
Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ούτε ο διαχωρισμός ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο» πολιτικό κομματικό σύστημα, ούτε το ψεύτικο δίλλημα «πρόοδος ή συντήρηση», μπορούν να κρύψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, σφάζονται στην ποδιά των μονοπωλίων για το ποιος θα στηρίξει πιο αποτελεσματικά την εξουσία τους».
Είπε ότι κοινή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι η εξασφάλιση, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, «της σταθερότητας του συστήματος και της αστικής συνέχειας των κρατικών μηχανισμών προκειμένου να μη διαταράσσεται η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης