Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλό τζίρο και ισχυρή άνοδο λόγω Eurobank-Grivalia

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με καλό τζίρο και ισχυρή άνοδο λόγω Eurobank-Grivalia
ΑΓΟΡΑ: Οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου βελτίωσαν το κλίμα και η εβδομάδα ξεκινάει εντυπωσιακά. Καλό το κλίμα και από Ιταλία λόγω πληροφοριών για διάθεση από την κυβέρνηση να μειώσει τελικά το έλλειμμα.

Μεγάλος και ο τζίρος αφού στα πρώτα 13 λεπτά είχαν γίνει 8,3 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα βέβαια σε Eurobank και Grivalia. Αυξημένη η μεταβλητότητα με τη Eurobank να πηγαίνει σε ΑΜΕΜ.

Χρειάζεται τέτοιες αντιδράσεις το ΧΑ για να φανεί πως δεν κάνουν κουμάντο μόνο οι σορτάκηδες. Για να δούμε αν θα έχει επίδραση συνολικά στις θέσεις short η κίνηση της Eurobank. Αν μπορεί δηλαδή να αλλάξει το κλίμα.

EUROBANK: Λόγω Grivalia γυρίζει σελίδα και ισχυροποιείται η τράπεζα. Για να δούμε αν την κίνησή της θα τη μιμηθούν και οι άλλες τράπεζες. Αν θα πάμε σε περαιτέρω συρρίκνωση του ΧΑ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το κλίμα στο εξωτερικό αλλά και λόγω των εγχώριων εξελίξεων ενισχύονται συνολικά. Πάνω και πάλι από το 1 δισ. ευρώ έστω και οριακά η αποτίμηση της Εθνικής Τράπεζας.

Πάντως εκτός των τραπεζών τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά δεν έχουν καμία έντονη κίνηση. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις τράπεζες και κυρίως στη Eurobank.

ΕΧΑΕ: Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν οριακή κερδοφορία στο τρίτο τρίμηνο. Χαμηλός ήταν άλλωστε και ο τζίρος στο συγκεκριμένο διάστημα. Η αποτίμηση στα 221 εκατ. ευρώ δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Μπορεί να μην πήρε όλα τα κομμάτια στη συνεδρίαση της Παρασκευής αλλά χρειάζεται λίγα ακόμη για να πετύχει η δημόσια πρόταση και να βγει η μετοχή από το ταμπλό. Ήδη έχεικάνει 10 χιλ. τεμάχια περίπου.

ΕΛΠΕ: Χαμηλός ο όγκος στο άνοιγμα αλλά ενισχύεται 2% ο τίτλος και κάνει πράξη στα 7,10 ευρώ. Φθηνή η αποτίμηση αλλά παρατηρείται μία δυσκολία πάνω από τα 7,30 ευρώ.

ΙΑΣΩ: Υποχωρεί 3,5% και βρίσκεται στα 1,10 ευρώ με όγκο 14 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 134 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Με μικρό όγκο στα 1,24 ευρώ και στο +4%. Η αποτίμηση οριακά χαμηλότερα από τα 14 εκατ. ευρώ. Διαμαντάκι η συγκεκριμένη μετοχή στον κλάδο.

MSCI: Στο τέλος της εβδομάδας τα σπουδαία αφού θα γίνουν όλες οι αλλαγές προκειμένου οι ξένοι να έχουν τις νέες σταθμίσεις στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας. Είπαμε αναμένονται μεγάλες εκροές λόγω των διαγραφών των τριών τραπεζών αλλά και λόγω της μείωσης της στάθμισης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης