Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Premium 9% προσφέρει στους μετόχους της Grivalia το deal με την Eurobank

tags :
Reuters: Premium 9% προσφέρει στους μετόχους της Grivalia το deal με την Eurobank
Η τράπεζα δήλωσε ότι θα μειώσει το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% μέχρι το τέλος του 2019
Στην απορρόφηση της Grivalia Properties από την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος, τη Eurobank, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του Reuters, επισημαίνοντας ότι η εξαγορά, προσφέρει στους μετόχους της Grivalia ένα premium 9% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος ύψους 40,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Στόχος του deal είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Eurobank και η μείωση των επισφαλειών.
Η Eurobank προσφέρει 15,8 μετοχές για κάθε μετοχή της Grivalia.
Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η συγχώνευση θα είναι κεφαλαιουχική και η κερδοφορία θα αυξηθεί στο 13,8% των προ προβλέψεων κερδών, ήτοι στα 0,28 ευρώ ανά μετοχή.
"Ο συνδυασμένος όμιλος στοχεύει σε ισχυρά βιώσιμα κέρδη ανά μετοχή και πάνω από 10% απόδοση ιδίων κεφαλαίων το 2020", δήλωσαν οι δύο πλευρές.
Η Fairfax Financial Holdings με έδρα το Τορόντο, η οποία κατέχει το 18,23% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia, θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της συγχωνευθείσας εταιρείας με ποσοστό συμμετοχής 32,93%.
Η τράπεζα δήλωσε ότι θα μειώσει το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% μέχρι το τέλος του 2019 και θα το μειώσει σε μονοψήφια ποσοστά μέχρι το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης