Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός με το «βλέμμα» σε εμπορικές εντάσεις και Fed - Στο +0,19% και τα 1.231,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός με το «βλέμμα» σε εμπορικές εντάσεις και Fed - Στο +0,19% και τα 1.231,40 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αργότερα εντός της εβδομάδας
Ανοδικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός τις εβδομάδας τον νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τα εμπορικά ζητήματα να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,19% στα 1.231,40 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας αρκετά υψηλότερα από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,15% στις 96,77 μονάδες, έχοντας ωστόσο διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική του τελευταίου μήνα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, προκειμένου οι δύο ηγέτες να συζητήσουν τα εμπορικά ζητήματα, με την αγορά να αναμένει να δει εάν αυτή η συνάντηση θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των εντάσεων.
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη (28/11) ο επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας, γεγονός που θα μπορούσε να προσφέρει ώθηση στο δολάριο.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται άμεσα από την πορεία του δολαρίου, καθώς ένα ισχυρό αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης