Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ –Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ –Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει
ΑΓΟΡΑ: Θέλει αρκετό κόπο για να μπορέσει μία αγορά που ξεκίνησε στο +2,72% να γυρίσει μέσα στην ημέρα πτωτική και να κλείσει με οριακή άνοδο. Χρειάζεται αρκετό κόπο για να πάει η Eurobank από το +25% στο +2% και να κλείσει στο +4,3%. Τεράστιες διακυμάνσεις και όποιοι βιάστηκαν, σκόνταψαν στην πορεία.

Μάλλον έγινε καλός χώρος σε όσους ήθελαν να πουλήσουν λόγω MSCI ή γιατί απλά ήθελαν να πουλήσουν. Το έκαναν και σε ωραίες τιμές. Όχι μόνο στη Eurobank αλλά συνολικά στις τράπεζες. Μεγάλη η διακύμανση και στην Grivalia.

GRIVALIA: Παίρνουν μία εταιρεία που παίζει με discount έχει καλά ακίνητα και χαμηλό δανεισμό και τη δίνουν σε μία τράπεζα που χρειάζεται κεφάλαια. Αντί δηλαδή να γίνει αύξηση κεφαλαίου ο βασικός μέτοχος τους έδωσε την εταιρεία.

Όταν τα deals γίνονται από ανάγκη, η αγορά το καταλαβαίνει. Ο αρχικός ενθουσιασμός δεν μπορεί να εξηγηθεί βέβαια με τα σημερινά δεδομένα αλλά θα εξηγηθεί και αυτός. Στο +6,28% και στα 7,62 ευρώ στο κλείσιμο με υψηλό ημέρας στα 8,26 ευρώ.

EUROBANK: Από τα 0,5850 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας έγραψε χαμηλό στα 0,4760 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 0,4886 ευρώ. Χάθηκαν και βγήκαν περιουσίες σε λίγες ώρες. Η υψηλή μεταβλητότητα ανεβάζει την αδρεναλίνη αλλά αν δεν πετύχει το trade τότε κλαφ’τα.

ΕΘΝΙΚΗ: Με σημαντικές απώλειες στο κλείσιμο και φυσικά σημαντικά κάτω από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση. Μεγάλη και εδώ η μεταβλητότητα αφού από τα 1,13 ευρώ έκλεισε στα 1,0180 με το χαμηλό να είναι οριακά χαμηλότερα.

ΔΕΗ: Συνεχίζουν οι πωλητές το έργο τους. Στα 1,20 ευρώ με την αποτίμηση στα 278 εκατ. ευρώ. Είχε και καλό όγκο πωλητών στην τιμή κλεισίματος.

ΑΛΦΑ: Πτωτικά και αυτή παρά το ανοδικό ξεκίνημα. Στα 1,12 ευρώ και στο -1,67% με υψηλό ημέρας τα 1,2280 ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Όλη η προσοχή ήταν στραμμένη σήμερα στη Eurobank και τη Grivalia όπως ήταν λογικό. Εξ αντανακλάσεως η κίνηση στις άλλες τράπεζες και σε μια-δυο ακόμα μετοχές. Από τον συνολικό τζίρο των 66,5 εκατ. ευρώ η Eurobank έκανε τα 24,1 εκατ. ευρώ και η Grivalia τα 15,1 εκατ. ευρώ.

TRASTOR: Στο +8,11% και στα 0,80 ευρώ με αποτίμηση 64 εκατ. ευρώ. Χαμηλός ο όγκος και πωλητές στο κλείσιμο. Είχε στο εξάμηνο ίδια κεφάλαια 79,3 εκατ. ευρώ και επενδύσεις σε ακίνητα 96,2 εκατ. ευρώ. Συνολικές υποχρεώσεις 20,7 εκατ. ευρώ. Επομένως αφού ενισχύθηκε η Grivalia είχε και αυτή το δικαίωμα.

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Λογικά κάπου εδώ φτάνει το 90% ο προτείνων και τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία. Αφού τα κατάφερε δικαίωμά του. Ο καθένας μπορεί να κάνει μία προαιρετική δημόσια πρόταση όπου θέλει. Αν του δώσουν οι μέτοχοι τα χαρτιά, τότε τι να πούμε.

ΙΑΣΩ: Οι όγκοι έχουν αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα έγιναν 368 χιλ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε με οριακές απώλειες 0,88% και αποτίμηση 138 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέα χαμηλά έτους για τη μετοχή αποτελούν τα 1,18 ευρώ. Υποχώρησε3,12% με όγκο 217 χιλ .τεμάχια και ήθελαν οι πωλητές να δώσουν μερικά ακόμη αλλά έμειναν ανεκτέλεστα. Στα 208 εκατ. ευρώ έχει πέσει η αποτίμηση. Υπενθυμίζεται πως η τωρινή διοίκηση προ ολίγων μηνών είχε αγοράσει μετοχές σχεδόν 1 ευρώ πάνω από το σημερινό κλείσιμο.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης