Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία ΕΕ - Ιταλίας

Draghi (ΕΚΤ): Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία ΕΕ - Ιταλίας
Αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία Ιταλίας-ΕΕ, δηλώνει ο Μ. Draghi
Αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία Ιταλίας-Eυρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας M. Draghi, μιλώντας σήμερα (26/11) στο Ευρωκοινοβούλιο.
«Μπορώ να πω μόνον ότι υπάρχει διάλογος.
Πίστευα ανέκαθεν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Draghi.
Παράλληλα, τόνισε ότι «οι χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος πρέπει να το μειώσουν, διότι με τον τρόπο αυτό, γίνονται ισχυρότερες».
«Δεν θέλω, όμως, να προσθέσω κάτι άλλο», κατέληξε ο M. Draghi.
Παράλληλα στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης στην οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό και το πιθανότερο προσωρινό φαινόμενο.
«Η σταδιακή επιβράδυνση είναι φυσιολογική καθώς οι επεκτάσεις ωριμάζουν και η ανάπτυξη συγκλίνει προς το μακροπρόθεσμο δυναμισμό της.
Πράγματι, εξετάζοντας περαιτέρω τις προοπτικές, η αύξηση της απασχόλησης αναμένεται να επιβραδυνθεί κάπως καθώς οι ελλείψεις στην προσφορά εργασίας γίνονται πιο δεσμευτικές».
Προσέθεσε ακόμη ότι αυτές οι εξελίξεις αποτυπώνονται και στις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2018 και βάσει των οποίων η ανάπτυξη της Ευρωζώνης φέτος θα φθάσει στο 2% και θα υποχωρήσει στο 1,8% το 2019 και στο 1,7% το 2020.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να οχυρωθεί έναντι μελλοντικών κρίσεων που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη ενός «αποτελεσματικού συστήματος συντονισμού των πολιτικών» και παράλληλα ότι είναι απαραίτητη η προώθηση υγιών εθνικών πολιτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης