Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Δεκάδες νεκροί στις συνεχιζόμενες σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

tags :
Συρία: Δεκάδες νεκροί στις συνεχιζόμενες σφοδρές συγκρούσεις στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ
Σφοδρές εχθροπραξίες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων
Σφοδρές εχθροπραξίες ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), μιας αραβοκουρδικής συμμαχίας που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, αντιμαχόμενοι αλλά και άμαχοι, μέσα σε ένα 48ωρο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, γνωστοποίησε μια ΜΚΟ.
Με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και ανδρών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, οι ΣΔΔ μάχονται με τους τζιχαντιστές του ΙΚ με σκοπό να τους εκδιώξουν από έναν θύλακα που κατέχουν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, τον τελευταίο σε αυτή την περιοχή.
Οι ΣΔΔ ανακατέλαβαν θέσεις που είχαν χάσει σε αντεπιθέσεις των τζιχαντιστών τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαίνονταν μάχες στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού την Κυριακή, συμπλήρωσε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση.
«Οι ΣΔΔ πράγματι ανακατέλαβαν πολλά εδάφη που είχαν χάσει τις προάλλες», δήλωσε ο αμερικανός συνταγματάρχης S. Ryan, εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Και οι δύο πλευρές υπέστησαν απώλειες», συνέχισε. Ιρακινές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην άλλη πλευρά των συνόρων ώστε να μην μπορέσουν να αποδράσουν τζιχαντιστές, συμπλήρωσε.
Οι ΣΔΔ — η σημαντικότερη συνιστώσα των οποίων είναι η κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) — έχουν αποσπάσει αχανείς εκτάσεις από τους τζιχαντιστές στη βόρεια και στην ανατολική Συρία, περιοχή όπου δρουν περίπου 2.000 αμερικανοί στρατιωτικοί.
Το αυτοανακηρυγμένο «χαλιφάτο» του ΙΚ κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αντιμέτωπο με επιθέσεις από όλες τις κατευθύνσεις στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά εκατοντάδες τζιχαντιστές συνεχίζουν τη δράση τους, κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές, όπου εκτείνεται η έρημος.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, αεροσκάφη του συνασπισμού εξαπέλυσαν βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άμαχοι στο χωριό Σάφα.
Κατά την ίδια πηγή, άλλοι 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς στο κοντινό χωριό Χατζίν, μία ημέρα νωρίτερα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έδωσε έναν αρκετά διαφορετικό απολογισμό των εχθροπραξιών μέσα στο προηγούμενο 48ωρο, κάνοντας λόγο για 31 νεκρούς αμάχους, 50 νεκρούς τζιχαντιστές του ΙΚ και 79 νεκρούς στις τάξεις των ΣΔΔ.
Στο μεταξύ, οι τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν μέσω Διαδικτύου ένα φρικιαστικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός ομήρου και διατυπώνονται απειλές εναντίον των μελών των ΣΔΔ.
Το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ, όργανο προπαγάνδας του ΙΚ, ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επιθέσεις σε δύο μέτωπα, σκότωσαν δεκάδες κούρδους πολεμιστές και πήραν 30 ομήρους.
Εξάλλου, στην επαρχία Χαλέπι, πάνω από 100 άνθρωποι υπέστησαν ασφυξία εξαιτίας επίθεσης με χημικά όπλα που το καθεστώς της Συρίας και η Ρωσία απέδωσαν σε αντάρτες.
Ενώ στην επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών, τουλάχιστον 9 άμαχοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν το Σάββατο από πυρά του πυροβολικού του καθεστώτος εναντίον της κοινότητας Τζαρτζάναζ, η οποία βρίσκεται μέσα στην υποτιθέμενη «αποστρατιωτικοποιημένη» ζώνη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης