Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δημ. Λιτσικάκης (Revolut): Έρχονται προϊόντα πίστωσης και πλατφόρμα για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

tags :
Δημ. Λιτσικάκης (Revolut): Έρχονται προϊόντα πίστωσης και πλατφόρμα για επενδύσεις στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ο στόχος του 2019 είναι να φθάσουμε τους 300.000
Με σύμμαχο την τεχνολογία η Revolut έρχεται αντιμέτωπη με τα διεθνή τραπεζικά μεγαθήρια του εξωτερικού όπως και με τις ελληνικές τράπεζες αφού σε χρόνο ρεκόρ χορηγεί την  κάρτα Revolut για την αγορά προϊόντων από το εξωτερικό όπως και από το εσωτερικό μηδενίζοντας στην πράξη τις τραπεζικές προμήθειες επί των συναλλαγών.
Ο κ. Δημήτρης Λιτσικάκης ως manager της Revolut στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την Κύπρο και τη Μάλτα μιλά στο bankingnews για τη νέα εποχή στη έκδοση κάρτας αγορών χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία  των ενδιαφερόμενων σε κάποιο κατάστημα.
Το αίτημα της έκδοσης κάρτας γίνεται ψηφιακά και καταχωρείται ασφάλεια στην ιστοσελίδα της εταιρείας.
Το «σώμα» της κάρτας ταχυδρομείται στην διεύθυνση κατοικίας του ενδιαφερόμενου καταβάλλοντας ένα κόστος στα επίπεδα των 6 ευρώ ως έξοδα αποστολής, τα οποία όμως μέχρι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου δεν χρεώνονται στον πελάτη που θα υποβάλει ανάλογο αίτημα χάρη στο κλίμα των προσφορών και εκπτώσεων που έφερε η Blac Friday.
Ο κ. Δημήτρης Λιτσικάκης βάζει ψηλά τον πήχη για την Revolut αφού προσδοκά τον διπλασιασμό των χρηστών των  καρτών για το 2019.
Όπως λέει ο ίδιος οι χρήστες της κάρτας για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα έφθασαν φέτος τους 150.000 με τους Έλληνες χρηστές να αποτελούν τον βασικό κορμό των χρηστών ξεπερνώντας τους 90.000.
Ο στόχος για το 2019 είναι να φθάσουν τους 300.000 για την γεωγραφική περιοχή που έχει υπό τον έλεγχο του. Ο manager της Revolut στην Ελλάδα αποκαλύπτει στο bankingnews ότι από τις αρχές του 2019 ότι θα δημιουργούν νέα προϊόντα για τους χρήστες της κάρτας.
Ανάμεσα σε αυτά είναι η πίστωση με την έκδοση δανείων έκτακτων αναγκών σε χρόνο ολίγων λεπτών και μπορεί να φθάνει τα 1000 ευρώ.
Αναφέρει ως παράδειγμα μια τεχνική βλάβη στο αυτοκίνητο ή για την κάλυψη ενός έκτακτου περιστατικού.
Το αίτημα θα υποβάλλεται από το κινητό τηλέφωνο και η απάντηση θα έρχεται άμεσα στην συσκευή του ενδιαφερόμενου.
Η υλοποίηση του προϊόντος θα γίνει με τη συνεργασία των ελληνικών τραπεζών οι οποίες έχουν βάση δεδομένων  όπως και το προφίλ των χρηστών.  
Επίσης η εταιρεία θα δώσει πρόσβαση για επενδύσεις στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  
Ο κ. Δημήτρης  Λιτσικάκης κάνει λόγο για εκδημοκρατισμό των επενδύσεων αφού θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε πιο χαμηλά βαλάντια και με αρχικό κεφάλαιο επένδυσης από τις 4.000 έως τα 5000 ευρώ.  
Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής με τη χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής θα έχει χαμηλό κόστος προμηθειών και αναμένεται να λειτουργήσει ως εναλλακτικός τρόπος αξιοποίησης  των κεφαλαίων τα οποία σήμερα  παραμένουν αναξιοποίητα ως κατάθεση σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό.

Οι χρήστες της κάρτας Revolut    

Το βασικό πλεονέκτημα της κάρτας Revolut είναι ότι ο κάτοχος μπορεί να την χρησιμοποιεί στα ταξίδια του στο εξωτερικό και ειδικά σε χώρες που έχουν άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ χωρίς να πληρώνουν προμήθειες συναλλάγματος όπως συμβαίνει σήμερα με άλλες κάρτες και στα ανταλλακτήρια νομισμάτων.
Επίσης δύναται να κάνει αγορές από ιστοσελίδες του εξωτερικού χωρίς επιπλέον κόστη.
Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα POS με το σήμα της VISA και της Mastercard και για αγορές από τα σούπερ μάρκετ.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Revolout έχει συνεργασία με την Barclays και τη Lloyds ενώ οι εξελίξεις του Brexit υπάρχουν συμφωνίες  για συνεργασία με ευρωπαϊκές τράπεζες με έδρα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης