Διεθνή

PineBridge: Ακόμη μικρότερα κέρδη και υψηλότερη μεταβλητότητα για τους επενδυτές ομολόγων, το 2019

PineBridge: Ακόμη μικρότερα κέρδη και υψηλότερη μεταβλητότητα για τους επενδυτές ομολόγων, το 2019
Ακόμη μικρότερα κέρδη και υψηλότερη μεταβλητότητα για τους επενδυτές ομολόγων, το 2019, αναμένει αναλυτής
Το επόμενο έτος θα συνδυαστεί με ακόμη μικρότερα κέρδη αλλά και υψηλότερη μεταβλητότητα για τους επενδυτές περιουσιακών στοιχείων σταθερού εισοδήματος, προειδοποιεί ο Steve Oh, αναλυτής της PineBridge Investments.
Μιλώντας στο κανάλι CNBC, υπογράμμισε πως οι επενδυτές πρέπει να επανεξετάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, εξαιτίας των υψηλότερων επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως και της ενδεχόμενης σύσφιγξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και την Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), εντός του 2019 ή το 2020.
«Ο ρυθμός εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ ήταν το κύριο θέμα στις αγορές ομολόγων το 2018.ενδέχεται να βρίσκεται προ των πυλών, καθώς τόσο η ΕΚΤ όσο και η BοJ φαίνεται ότι θα αρχίσουν να συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική το 2019 ή το 2020, αν και σε πολύ αργό ρυθμό», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι η αστάθεια θα μπορούσε να προκληθεί από ένα ταχέως αισθητά αυξημένο δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, το οποίο προβλέπεται να υπερβεί σημαντικά το 1 τρισεκ. δολάρια ετησίως έως το 2020.
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αυξήσουν σημαντικά την έκδοση χρέους, ακόμη και όταν οι αποδόσεις του κρατικών ομολόγων αυξάνονται και η εξωτερική ζήτηση επιστρέφει στις τοπικές αγορές», πρόσθεσε.
«Το 2018 θα αποτελέσει πάντοτε ένα έτος αιχμής για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και την απόκλιση της ανάπτυξης μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου», εκτίμησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης