Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με επιστολή σε ΔΣ και ΤΧΣ ο Γ. Αρώνης απέσυρε την υποψηφιότητά του για διευθύνων σύμβουλος στην Alpha, με στόχο την ενότητα – CEO στις 29/11 ο Ψάλτης

tags :
Με επιστολή σε ΔΣ και ΤΧΣ ο Γ. Αρώνης απέσυρε την υποψηφιότητά του για διευθύνων σύμβουλος στην Alpha, με στόχο την ενότητα – CEO στις 29/11 ο Ψάλτης
Η κίνηση του Γ. Αρώνη, να αποσύρει την υποψηφιότητά του από διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, αποδεικνύει ομοψυχία, ενότητα και σεβασμό στην ιστορία της τράπεζας
Την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank απέσυρε ο Γιώργος Αρώνης προκειμένου να διασφαλίσει την ενότητα στο εσωτερικό της τράπεζας.
Την αποχώρηση του από τη διαδικασία γνωστοποίησε με επιστολή που έστειλε χθες, 26 Νοεμβρίου 2018 τόσο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η απόφαση του Γ. Αρώνη να μην προχωρήσει τελικά την υποψηφιότητα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε το εξής σκεπτικό:
Οι ισορροπίες, όπως είχαν διαμορφωθεί μεταξύ των δύο βασικών υποψηφίων, δηλαδή του Γιώργου Αρώνη, αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, και του Βασίλη Ψάλτη, οικονομικού διευθυντή της Alpha Bank, ήταν τέτοιες που στις 29 Νοεμβρίου, στο κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο και θα εκλέξει τον νέο CEO, θα προέκυπτε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε διαιρεμένη την τράπεζα.
Τα πιθανά αποτελέσματα, δηλαδή «5 προς 5» ή «6 προς 5» ψήφους, θα οδηγούσαν στην εκλογή CEO με οριακή πλειοψηφία και θα δημιουργούσαν μέσα στην τράπεζα προβλήματα συνοχής.
Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Αρώνης με στόχο την ενότητα της τράπεζας και βλέποντας ότι δεν υπάρχει έδαφος για συναινετική λύση αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank.
Λόγω αυτής της εξέλιξη διευθύνων σύμβουλος στην Alpha Bank θα εκλεγεί ο Βασίλης Ψάλτης ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου.
Η κίνηση του Γ. Αρώνη αποδεικνύει ομοψυχία, ενότητα και σεβασμό στην ιστορία της τράπεζας, ενώ περνάει το μήνυμα ότι θα κυριαρχήσει την επόμενη μέρα της τράπεζας ένας συνδυασμός μείωσης κόστους, που προτάσσει η πλευρά Ψάλτη, αλλά και ανάπτυξης που προωθεί η πλευρά Αρώνη.
Μετά την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά εκτονώνεται το θρίλερ στο εσωτερικό της Alpha Bank και κατ’ ουσίαν ο όμιλος κατέρχεται στη διαδικασία εκλογής διευθύνοντος συμβούλου με ενότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης