Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις μετοχές που σχετίζονται με τον MSCI

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις μετοχές που σχετίζονται με τον MSCI
ΑΓΟΡΑ: Συσσώρευση στο ξεκίνημα. Βοηθάει το +2,5% της Coca Cola καθώς οι τράπεζες κινούνται με μικρές απώλειες. Μέχρι και την Παρασκευή το βλέμμα θα είναι στις εκροές που αναμένονται λόγω MSCI.

Τα αποτελέσματα που αναμένονται από ΟΠΑΠ και Aegean σήμερα ίσως βοηθήσουν γιατί τα χθεσινά των ΕΧΑΕ και Ιντραλότ δεν ήταν καλά.

Οι μετοχές που συμμετέχουν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης είναι και πάλι οι γνωστές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και πέντε-δέκα ακόμα από τα μικρά. Χρηματιστήριο περιορισμένων επιλογών.

ΧΑ: Η αγορά είναι απαξιωμένη. Από τη μία η υπόθεση της Folli Follie, όπου ακόμα να μάθουμε τα αποτελέσματα, από την άλλη η μείωση των επιλογών αλλά και των επενδυτών, η μείωση της στάθμισης στον MSCI, το διεθνές κλίμα, η πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται και τόσα άλλα έχουν κάνει τους επενδυτές να είναι στην άκρη.

Παρά τις καλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί σε πολλές μετοχές η στάση αναμονής είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Από Δευτέρα και βλέπουμε, όταν δηλαδή θα έχουν περάσει οι μεγάλες εντολές λόγω MSCI.

Αν και από Δευτέρα να πούμε πάλι δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Αν δεν γίνουν μερικά πράγματα από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΕΧΑΕ: Ζημιές εμφάνισε και οι αναλυτές περίμεναν από οριακές ζημιές έως οριακά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο. Μειώθηκαν και λόγω επιστροφών και μερισμάτων περαιτέρω τα ταμειακά διαθέσιμα. Αν δεν αυξηθεί ο τζίρος δεν έχει ιδιαίτερο λόγο να ενισχυθεί η μετοχή.

Οι μετοχές που έχει στην Πειραιώς έκαναν ζημιά και αν δούμε τωρινή τιμή με κλείσιμο 30/9 μάλλον η ζημιά θα έχει συνέχεια. Τα ταμειακά διαθέσιμα αντιστοιχούν στο 33% της αποτίμησης.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Απογοήτευση αν και δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Αύξηση καθαρού δανεισμού και μεγάλη μείωση καθαρής θέσης. Ζημιές περιμέναμε αλλά να σημειωθεί πως εδώ οι μέτοχοι μειοψηφίας παίρνουν καλά κέρδη.

Η μετοχή ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες 3,40% και στα 0,5120 ευρώ που δίνουν αποτίμηση 80 εκατ. ευρώ. Λογική η πίεση.

ΑΕGEAN: Περιμένουν οι αναλυτές καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο κοντά στα 80 εκατ. ευρώ με την αποτίμηση να είναι κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ. Το τρίτο τρίμηνο αναμένεται εξαιρετικό λόγω τουρισμού, ενώ το εξάμηνο ήταν βελτιωμένο άρα έχει καλό περιθώριο.

ΝΗΡΕΥΣ: Άνοιξε στο +30% κλειδωμένη η μετοχή με ανεκτέλεστο πάνω από 50 χιλ. τεμάχια. Κάνει όγκους στις τελευταίες συνεδριάσεις και δεν αποκλείεται κάποιοι να κτίζουν ή να ενισχύουν τη θέση τους ενόψει των επικείμενων εξελίξεων.

QUALITY: Πωλήσεις από μέλη της διοίκησης που είναι και βασικοί μέτοχοι στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Θέμα χρόνο πλέον η έξοδος από το ταμπλό αφού απέχει οριακά από το 90%. Θα πετύχει δυστυχώς η δημόσια πρόταση και η εισηγμένη θα φύγει με αποτίμηση 5,4 εκατ. ευρώ σημαντικά χαμηλότερα της καθαρής θέσης.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης