Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας τάσσεται το 64% των πολιτών, ώστε να επιταχυνθεί η αποπυρηνικοποίηση

Ν. Κορέα: Υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Β. Κορέας τάσσεται το 64% των πολιτών, ώστε να επιταχυνθεί η αποπυρηνικοποίηση
Μόλις το 11,6% των Νοτιοκορεατών πολιτών θεωρεί ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ
Ως απαραίτητη κρίνει την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας η πλειοψηφία των Νοτιοκορεατών πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα (27/11), προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.
Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ενοποίησης, το οποίο αποτελεί το προεδρικό συμβουλευτικό όργανο της Σεούλ που ασχολείται με τη χάραξη μίας ειρηνευτικής πολιτικής ενοποίησης των δύο κρατών.
Από τους 1.000 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 64% δήλωσε ότι στηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, ενώ μόλις το 11,6% θεωρεί ότι οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ.
Παρά το γεγονός ότι έχουν πραγματοποιηθεί τρεις Σύνοδοι Κορυφής μεταξύ του Βορρά και του Νότου κατά το τρέχον έτος, οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση δεν έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο, καθώς η Πιονγιάνγκ επιθυμεί μερική ή πλήρη άρση των κυρώσεων, ισχυριζόμενη ότι πραγματοποιεί γιγαντιαία βήματα για να απαλλαγεί από τα πρυηνικά της όπλα.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης