Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απαισιοδοξία για τη σύνοδο της G20 - Δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα ΗΠΑ-Κίνας

Απαισιοδοξία για τη σύνοδο της G20 - Δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα ΗΠΑ-Κίνας
Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας αναμένεται να συναντηθούν στη Σύνοδο της ομάδας των G20 στην Αργεντινή 
Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών σχετικά με το ενδεχόμενο ΗΠΑ και Κίνα να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία κατά τη διάρκεια της Συνόδου της ομάδας των G20 στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου στην Αργεντινή.
«Οποιαδήποτε σύσφιξη των σχέσεων δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, καθώς οι κορυφαίες οικονομίες του κόσμου συνεχίζουν να έχουν μεγάλες διαφορές σε βασικά θέματα, μεταξύ των οποίων η πνευματική ιδιοκτησία, η πρόσβαση στην αγορά και ο κρατικός έλεγχος της βιομηχανίας» επισημαίνεται σε ανάλυση της Fitch Solutions.
Ακόμη και μια «προσωρινή εκεχειρία μπορεί να είναι εκτός συζήτησης», προειδοποίησε η Fitch Solutions, επικαλούμενη πρόσφατα γεγονότα, όπως η επιθετική ρητορική Αμερικανικών αξιωματούχων.
Εάν οι διαπραγματευτές παρουσιάσουν ένα πλαίσιο, μια κλεισμένη συμφωνία ή μια κατ' αρχήν συμφωνία, δεν θα είναι αρκετή για να πείσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές ότι έχουν διευθετηθεί πλήρως οι μεγάλες διαρθρωτικές διαφορές που βρίσκονται στο επίκεντρο της εμπορικής διαμάχης.
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι «πολύ διευρυμένες… και το αίτημα είναι πολύ ασαφές, για να υπάρξει μια τελική συμφωνία» δήλωσε η Rachel Ziemba από το Center for a New American Security.
«Επιπλέον, νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες στις ΗΠΑ που είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε συμφωνία με τους Κινέζους, γεγονός που υποδηλώνει μια μακρά διαπραγμάτευση - μια άποψη που είναι κοινή στην αγορά» πρόσθεσε.
«Εδώ διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το εμπόριο κι είναι πολύ νωρίς για να διευθετηθούν όλα τα παράπονα των ΗΠΑ σε μια Σύνοδο Κορυφής» ο Gareth Berry από τη Macquarie και πρόσθεσε «η έλλειψη συμφωνίας στη διμερή συνάντηση στο περιθώριο της G20 θα έχει την τάση να ωθήσει (την ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ- γιουάν) υψηλότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης