Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

VitalFinance: Στη σωστή κατεύθυνση το deal της Eurobank - Η αγορά διψά για θετικό καταλύτη

tags :
VitalFinance: Στη σωστή κατεύθυνση το deal της Eurobank - Η αγορά διψά για θετικό καταλύτη
Επικαιροποίηση των τεχνικών σεναρίων για τον ΓΔ
Μετά την καθοδική διάσπαση των 610 μονάδων από τον ΓΔ που όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο σχόλιό μας θα σήμαινε την συνέχιση της  καθοδικής τάσης, κρίνεται σκόπιμο να εξετάσουμε τι ακριβώς προβλέπουν τα μεσοπρόθεσμα σενάριά μας για την περίπτωση αυτή.
Στην τελευταία μας ανάρτηση είχαμε επισημάνει πόσο σημαντικό επίπεδο είναι αυτό των 650 μονάδων, το οποίο τελικά δεν κατάφερε να διασπάσει ανοδικά η αγορά.
Η συμφωνία της Eurobank σαφώς είναι στην σωστή κατεύθυνση και θα φανεί σχετικά σύντομα αυτό, βάζοντας πίεση όμως ταυτόχρονα, στις υπόλοιπες τράπεζες να επιλύσουν τα θέματα τους το συντομότερο δυνατό.
Η αγορά «διψά» για θετικό καταλύτη που θα αντιστρέψει την μακροχρόνια κακή εικόνα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην χτεσινή συνεδρίαση, αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα.
Ξεκινώντας από την κλασσική τεχνική ανάλυση, παρατηρούμε πλέον καθοδική διάσπαση του επιπέδου των 610 μονάδων.
Η συσσώρευση από το 650-610 δίνει πλέον συνέχεια στο καθοδικό σενάριο το οποίο αναλύουμε κυματικά παρακάτω.
 

Χωρίς κανένα από αυτά που έχουμε ήδη παρουσιάσει να έχει τυπικά ακυρωθεί θα εστιάσουμε σε αυτά που μετά την τελευταία εξέλιξη συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Το σενάριο Α δεν έχει πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης πλέον και έτσι θα το παραβλέψουμε.
Το σενάριο Β έχει δύο πιθανές παραλλαγές (1) και (2). Η δεύτερη αν και τυπικά ισχύει, προβλέπει όμως πολύ μεγάλη επέκταση του καθοδικού κύματος και έτσι θα γίνει σ΄ αυτή μια απλή διαγραμματική αναφορά.
 
 
Αντίθετα η περίπτωση Β(1) έχει αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Η καθοδική επέκταση η οποία αναμένεται είναι μεν μεγάλη αλλά τόσο ώστε είναι εντός των στατιστικά αποδεκτών ορίων και να μην αποτελεί ακραίο σενάριο.
 
 
Σύμφωνα με το παραπάνω διάγραμμα η καθοδική κίνηση τελειώνει με ακραία τιμή τις 520-530 μονάδες χωρίς όμως να μπορεί να αποκλειστεί να ολοκληρωθεί αρκετά ψηλότερα σε ένα από τα δύο επίπεδα τιμών που φαίνονται στο διάγραμμα (580-585) και (565-570).
Με βάση αυτό, στη συνέχεια θα εμφανιστεί μια αρκετά μεγάλη ανοδική κίνηση προς τις 750 έως και 800 μονάδες (ίσως και ψηλότερα) για να ακολουθήσει στη συνέχεια και νέα διόρθωση που δεν θα δώσει νέο χαμηλό (<420).

Το σενάριο C. Στην ουσία δεν έχουμε κάτι σημαντικό εκτός από μία μετατόπιση χαμηλότερα του αναμενόμενου b (ισχύει μόνο στην περίπτωση που το χαμηλό στις 592 μονάδες δεν θα διασπαστεί).
Στην περίπτωση που συνεχίσει άμεσα καθοδικά κάτω από τις 592 κερδίζει πιθανότητες, η όχι πολύ πιθανή προς το παρόν εκδοχή, να έχει ολοκληρωθεί το b στις 650 μονάδες στα μέσα Νοε οπότε ο στόχος είναι στις 500 μονάδες (μπλε χαρακτήρες σε κόκκινο πλαίσιο).
 

Το σενάριο D το οποίο μέχρι να διασπαστούν οι 610 μονάδες το θεωρούσαμε το λιγότερο πιθανό, μετά τη διάσπασή τους, κέρδισε πολύ σε πιθανότητες επιβεβαίωσης και έτσι αξίζει μια αναλυτική ματιά σ’ αυτό.
 

Η καθοδική κίνηση αναμένεται να τερματιστεί σε κάποιο από τα επίπεδα που αναφέρθηκαν στην ανάλυση του σεναρίου Β(1) με χαμηλότερο αυτό των 525 μονάδων.
Η πραγματικά μεγάλη διαφορά αυτού του σεναρίου βρίσκεται σε αυτό που αναμένεται να ακολουθήσει. Το σενάριο αυτό προβλέπει μετά το τέλος της καθοδικής κίνησης να ακολουθήσει ένα μεγάλο ανοδικό κύμα 3 (εσωτερικής δομής 5 κυμάτων και διετούς περίπου διάρκειας) που θα έχει στόχο για το ΓΔ, με μια πρόχειρη και επισφαλή εκτίμηση, στην περιοχή των 1300-1400 μονάδων.

Η παρούσα ανάλυση είναι προϊόν της ομάδας αναλυτών της vitalfinance.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης