Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexit, στο -0,58% και τα 1,2755 δολ.

Πιέσεις στη στερλίνα εν μέσω ανησυχιών για το Brexit, στο -0,58% και τα 1,2755 δολ.
Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας άσκησαν πιέσεις στη στερλίνα
Πιέσεις δέχεται σήμερα Τρίτη (27/11) η βρετανική στερλίνα, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι το διαζύγιο της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εμποδίσει τις διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά -0,58% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,2755 δολ. ενώ παράλληλα το ευρώ ενισχύεται έναντι του βρετανικού νομίσματος, και συγκεκριμένα στο +0,36% και τις 0,8873 στερλίνες.
Ο Donald Trump χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Brexit μία «καλή συμφωνία για την Ευρωπαϊκή Ένωση», επισημαίνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πραγματοποιεί εμπόριο με τις ΗΠΑ μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.
Από την πλευρά της, η βρετανική κυβέρνηση ισχυρήστικε ότι μία μελλοντική διμερής συμφωνία για το εμπόριο παραμένει ακόμα υπό συζήτηση.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,09% στις 97,062 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αργεντινή θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και σε αποφυγή επιβολής νέων δασμών.
Παράλληλα, η προσοχή στρέφεται και στην ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell, αργότερα εντός της εβδομάδας, καθώς και στα πρακτικά από την συνεδρίσαση της τράπεζας νωρίτερα εντός του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης