Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,11% και τα 1.230 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα χαμηλά μίας εβδομάδας ο χρυσός εν αναμονή Fed - Στο +0,11% και τα 1.230 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκει επαρκή στήριξη πάνω από τη ζώνη των 1.220 δολ. ανά ουγγιά
Ανοδικά κινείται σήμερα Τρίτη (27/11) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλά μίας εβδομάδας στα οποία βρέθηκε προηγουμένως, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την πολιτική της Federal Reserve.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11% στα 1.230 δολ. ανά ουγγιά, διατηρώντας πλέον επαρκή στήριξη πάνω από τη ζώνη των 1.220 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 97,12 μονάδες, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Νοεμβρίου 2018.
Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο (28/11) ομιλία αναφορικά με «Το Πλαίσιο της Federal Reserve για την Παρακολούθηση της Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας», ενώ μία μέρα αργότερα θα δημοσιευθούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Μέσω των δύο προαναφερθέντων γεγονότων, οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα το ερχόμενο διάστημα, καθώς αναμένουν να υπάρξει μία ακόμα αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο και δύο επιπλέον μέσα στο 2019.
Σημειώνεται ότι η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve ενισχύει το αμερικανικό δολάριο, γεγονός που καθιστά τον χρυσό περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης