Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Καίγονται» οι αποτιμήσεις των τραπεζών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Καίγονται» οι αποτιμήσεις των τραπεζών
ΑΓΟΡΑ: Η στήλη έχει μεγάλη περιέργεια για το τι θα γίνει στο κλείσιμο της Παρασκευής. Θα αντέξουμε αυτόν τον όγκο που αναμένεται και φαίνεται πως μας ταλαιπωρεί μέρες;
Αλλά που θα πάει θα περάσει και ο MSCI και θα ησυχάσουμε.

Εμάς μας απασχολεί και κάτι άλλο: Θα φύγει μέσω συγχώνευσης η Grivalia από την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Σκέφτεστε ποια θα την αντικαταστήσει; Γιατί δεν βλέπουμε και πολλές επιλογές. Εκτός και αν βάλουν καμία με 250 εκατ. ευρώ αποτίμηση.

Βέβαια θα πρέπει να μας απασχολεί και κάτι ακόμα: Αρχές Δεκέμβρη είναι η παρουσίαση του fund που ξεμπρόστιασε τη Folli Follie και θα μάθουμε ποια είναι η νέα του ανακάλυψη. Ας ελπίσουμε να είναι μακριά από εμάς.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Κάποιες λόγω των επικείμενων αλλαγών βυθίζονται και λόγω απουσίας επενδυτών φτιάχνονται τιμές που σε κάνουν να τρίβεις τα μάτια σου. Απίστευτη η κατάντια της αγοράς μας.

ΕΘΝΙΚΗ: Πάλευε πριν λίγες μέρες με το 1 δισ. ευρώ και σήμερα όχι μόνο το έχει χάσει αλλά έχασε και άλλα 150 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για τρομερό χώσιμο.

GRIVALIA: Εδώ πλέον υπάρχει σχέση ανταλλαγής. Μία Grivalia κάνει 15,8 Eurobank, ενώ θα προηγηθεί διανομή 0,42 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους. Επομένως θα πρέπει να κοιτάτε την τιμή στο ταμπλό καθώς ενδέχεται να υπάρχει arbitrage που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε.

Αυτά για όσους επιθυμούν να έχουν τράπεζα στο χαρτοφυλάκιό τους. Όσοι ήθελαν εταιρεία ακινήτων και δεν θέλουν τράπεζα κάποια στιγμή πριν τη συγχώνευση μπορούν να αποχωρήσουν.

COCA COLA: Αν δεν υπήρχε αυτή σήμερα θα ήταν άλλο το πρόσημο της αγοράς. Δεν την θεωρούμε φθηνή και δεν κοιτάμε τι κάνει σε σχέση με τις ομοειδείς. Εμείς βρίσκουμε στην αγορούλα μας μετοχές με μονοψήφιο p/e με χαμηλό p/bv, χωρίς ιδιαίτερο δανεισμό κ.α. Όσοι παίζουν τον κλάδο ανά τον κόσμο, ας κοιτάνε τις ομοειδείς.

ΔΕΗ: Κοιτάει τη μετοχή και γελάει ο σορτάκιας. Πιστεύουμε πως θα έχει τυπώσει και εκείνα τα άρθρα για κερδοσκοπία, για λαμπρό μέλλον κ.α. Και μετά θα κοιτάει και την υπεραξία που έχει και θα κοιμάται ήσυχος.

Στα 1,1520 ευρώ με απώλειες 4% όγκο 246 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 267 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Είπαμε βρε παιδιά την αγοράζατε πριν μερικούς μήνες μέχρι και τα 2,15 ευρώ και την έχετε αφήσει τώρα στη μοίρα της;

Στα 1,1280 ευρώ με απώλειες 4,41% όγκο 262 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 199 εκατ. ευρώ.

ΕΒΖ: Εδώ μιλάμε για κατάντια και η κατάντια έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η εταιρεία κινδυνεύει με διαγραφή από το ΧΑ καθώς δεν μπορεί ούτε λογιστικές καταστάσεις να βγάλει.

Τώρα βέβαια η διοίκηση λέει πως οι ζημιές και η αρνητική καθαρή θέση τα έχουν δημιουργήσει όλα. Δεν μας λένε τι έγινε πριν αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα και τι μετά; Γιατί ξέρουμε πολλές εταιρείες με δανεισμό μεγαλύτερο από τον δικό της και ίδια κεφάλαια χειρότερα από τα δικά της που λειτουργεί κανονικά.

Η εταιρεία είπε πως θα βγάλει ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση που έληξε 30/6/18 στο τέλος του μήνα. Βέβαια δεν έχει βγάλει εξαμηνιαία, επομένως δεν μπορεί να αιτηθεί επιστροφή στο ταμπλό.

Εδώ βρίσκει απάντηση το ερώτημα «οι άλλοι καλύτεροι ήταν;». Παίχτηκαν παιχνίδια πάνω στους εργαζομένους με μεγάλη ζημιά για τους μετόχους και την ιστορική βιομηχανία.

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: Μερικές ακόμα εταιρείες όπου δεν νομίζουμε ότι υπήρχαν πολλοί που περίμεναν επεναδιαπραγμάτευση, φεύγουν οριστικά. ΕΒΖ, ΑΛΤΕΚ, Τροπαία, Μηχανική, Βαλκάν, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Τεξαπρέτ, Έδραση.

ΕΧΑΕ: Πιστεύουμε κάπου στα 3,20 ευρώ να σταματήσει η πίεση. Εντάξει δεν έβγαλε καλά κέρδη είναι ακριβή σε όρους p/e, αλλά έχει κάποια μετρητά, που όσο πέφτει η αποτίμηση βελτιώνεται η σχέση, δεν έχει δάνεια και πώς να το κάνουμε, είναι χρηματιστήριο.

Ελπίζουμε πως κάποια μέρα θα αλλάξουν τα πράγματα και θα επενδύσουν ξανά στις ελληνικές μετοχές. Επομένως θα κάνει και τζίρο, θα κάνει και κέρδη και θα αυγατίσουν τα λεφτά για να έχει να μοιράζει.

ΛΑΜΔΑ: Ήταν μεταξύ των μετοχών που είχαμε δώσει τεχνικά σημεία στήριξης που βλέπαμε ότι κάποιες καλές στηρίξεις που υπήρχαν θα έσπαγαν και θα πήγαιναν παρακάτω. Μετά την ΕΧΑΕ, το πράττει πλέον και η Λάμδα.

Στα 6,56 ευρώ με απώλειες 3,09% και αποτίμηση 450 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Χάλια τα αποτελέσματα, δικαιολογημένη η πτώση. Στα 0,5170 ευρώ και στο -2,45% αν και πάει μόνη της στην Τουρκία. Για να δούμε αν θα βγάλει από εκεί λεφτά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης