Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: Δεν έχει υποβληθεί ακόμη τελική έκθεση για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στον Trump

Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ: Δεν έχει υποβληθεί ακόμη τελική έκθεση για τις εισαγωγές αυτοκινήτων στον Trump
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δεν έχει υποβάλει ακόμη στον πρόεδρο των ΗΠΑ την τελική έκθεση της έρευνας για το εάν τα εισαγόμενα οχήματα δημιουργούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δεν έχει υποβάλει ακόμη στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, την τελική έκθεση της έρευνας σχετικά με το εάν τα εισαγόμενα οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων δημιουργούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, δήλωσε σήμερα (27/11/2018) εκπρόσωπος του υπουργείου.
Η δήλωση ήρθε σε απάντηση σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschaftswoche», το οποίο ανέφερε ότι μια έκθεση του αμερικανικού υπουργείο Εμπορίου βρίσκεται ήδη στα χέρια του Trump και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορούσε να ανακοινώσει την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές του «Wirtschaftswoche», η έκθεση προτείνει την επιβολή δασμού 25% στις εισαγωγές αυτοκινήτων από όλες τις χώρες, πλην του Καναδά και του Μεξικό.
Η έκθεση του υπουργείου Εμπορίου είναι ένα απαραίτητο βήμα προτού να μπορέσει ο Trump να επιβάλει νέους δασμούς.
Το Reuters είχε μεταδώσει στις 12 Νοεμβρίου ότι ένα προσχέδιο της έκθεσης κυκλοφορούσε μεταξύ των ομοσπονδιακών υπηρεσιών προς επανεξέταση, μετά την έναρξη της έρευνας τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης