Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,7% και τα 1.213,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,7% και τα 1.213,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,7% ή 9 δολ. στα 1.213,40 δολ. ανά ουγγιά
Με νέες απώλειες έκλεισε σήμερα (27/11/2018), για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, το οποίο «εκμεταλλεύτηκε» τις πιέσεις σε ευρώ και στερλίνα, εν αναμονή εξελίξεων σε Ιταλία και Βρετανία.
Επίσης, ώθηση στο δολάριο προσέφεραν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida, ο οποίος ανέφερε πως η Fed θα πρέπει να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων, τονίζοντας, ωστόσο, ότι είναι «ιδιαίτερα σημαντικό» να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα νέα οικονομικά δεδομένα, καθώς η αμερικανική νομισματική πολιτική πλησιάζει προς ένα ουδέτερο επίπεδο.
Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο (28/11) ομιλία, ενώ μία μέρα αργότερα θα δημοσιευθούν τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας από τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα το ερχόμενο διάστημα, καθώς αναμένουν να υπάρξει μία ακόμα αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο και δύο επιπλέον μέσα στο 2019.
Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20, εντός της εβδομάδας.
Ωστόσο, σε χθεσινή του συνέντευξη στη «Wall Street Journal», ο Trump ανέφερε ότι «είναι εξαιρετικά απίθανο» να αναβάλλουν οι ΗΠΑ την αύξηση των δασμών σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολ., στο 25%.
Ο ίδιος ανέφερε ότι θα μπορούσε να επιβληθεί δασμός 10% σε φορητούς υπολογιστές και iPhones που εισάγονται από την Κίνα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,7% ή 9 δολ. στα 1.213,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,3% στις 97,3 μονάδες.
Το ευρώ σημείωνε πτώση 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,1296 δολ., ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,7% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,2738 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης