Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Ο Powell της Fed είναι έτοιμος να αφήσει τις μετοχές να καταποντιστούν

tags :
Phoenix Capital: Ο Powell της Fed είναι έτοιμος να αφήσει τις μετοχές να καταποντιστούν
Phoenix Capital: Ο J. Powell θα αφήσει τις μετοχές αν καταποντιστούν
Οι επενδυτές έχουν εναποθέσει τις προβλέψεις τους στην ελπίδα.
Η ελπίδα είναι ότι ο επικεφαλής της Fed J. Powell θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της με βάση την πρόσφατη μεγάλη πτώση στις μετοχές και τα ομόλογα.
Και για μια ακόμη φορά η Fed θα… «καταστρέψει» αυτές τις ελπίδες αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Ενώ οι πρώην πρόεδροι της Fed, Bernanke ή Yellen, θα είχαν σταματήσει όλες τις αυξήσεις των επιτοκίων, τη στιγμή που οι μετοχές διόρθωνα, ο σημερινός πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, κατέστησε σαφές ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα σκεφτόταν να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων είναι αν οι μετοχές εισέλθουν σε μια παρατεταμένη κατάρρευση τόσο μαζική, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στις καταναλωτικές δαπάνες.
Δεν μιλάμε για διόρθωση διάρκειας δύο έως τριών εβδομάδων ... μιλάμε για κάτι τόσο τεράστιο που οι απλοί Αμερικανοί σημειώνουν και αλλάζουν τη συμπεριφορά των δαπανών τους.
Σκεφτείτε μια «bear market» τριών έως έξι μηνών, στην οποία οι μετοχές καταγράφουν απώλειες της τάξης του 30% ή και περισσότερο.
Ο Powell δεν ανησύχησε από την πτώση του Οκτωβρίου, ούτε σκέφτηκα να μην προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο του 2018.



Όχι ... Ο Powell δεν πρόκειται να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων εάν δεν υπάρξει πρόβλημα για τις καταναλωτικές δαπάνες, καθώς οι Αμερικανοί ανησυχούν για την κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης