Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκρηξη» του παγκόσμιου χρέους αλλά και των επενδύσεων σε χρυσό από τις αρχές του 2018

tags :
«Έκρηξη» του παγκόσμιου χρέους αλλά και των επενδύσεων σε χρυσό από τις αρχές του 2018
Το παγκόσμιο χρέος ενισχύθηκε κατά οκτώ τρισ. στο α’ εξάμηνο του 2018, αλλά ταυτόχρονα υπήρξε σημαντική αύξηση και των επενδύσεων σε φυσική μορφή χρυσού
Το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται με απίστευτη ταχύτητα από τις αρχές του 2018, βάσει στοιχείων όλων των αρμόδιων αρχών που το παρακολουθούν.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα στο α’ εξάμηνο του 2018 η αύξησή του ξεπέρασε τα οκτώ τρισ. δολάρια.
Ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται και οι επενδύσεις σε χρυσό.

Βάσει εκτιμήσεων οι συνολικές επενδύσεις σε χρυσό – των κεντρικών τραπεζών αλλά και των ιδιωτών επενδυτών- έχουν φθάσει στα τρία τρισ. δολάρια και φθάνουν στα 2,25 δισ. ουγκιές.

Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι η συνολική παραγωγή χρυσού θα φθάσει το 2018 στους 3.375 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με την αξία  να ξεπερνά τα 137 δισ. δολάρια.
Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό που βρίσκεται σε ζήτηση είναι οι τοποθετήσεις των επενδυτών σε φυσική μορφή χρυσού, καθώς από τα αντίστοιχα ETFs υπήρξαν εκροές στο γ’ τρίμηνο του 2018.

Βάσει του World Gold Council οι επενδύσεις σε φυσική μορφή χρυσού ενισχύθηκαν 27% στο γ’ τρίμηνο του 2018 φθάνοντας στους 211 μετρικούς τόνους, έναντι 165 μετρικών τόνων στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Αντίθετα η παραγωγή αργύρου δεν θα εμφανίσει τόσο εντυπωσιακή άνοδο, με το Silver Institute να εκτιμά ότι θα φθάσει στα 865 εκατ. ουγκιές από 852 εκατ. ουγκιές που ήταν το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης