Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους κληρικούς – Θέλουμε λύση με διάλογο και συναίνεση

Ζαχαριάδης: Η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους κληρικούς – Θέλουμε λύση με διάλογο και συναίνεση
Θέλουμε μια αμοιβαία ωφέλιμη συμφωνία με την Εκκλησία, θέλουμε εκσυγχρονισμό των σχέσεων είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι στους κληρικούς και ότι αντιθέτως θέλει μια λύση με διάλογο και με συναίνεση διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης αναφερόμενος στην πρόταση συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.
«Είναι απολύτως χρήσιμο να εξαντληθούν τα περιθώρια του διαλόγου, τα επιχειρήματα, να υπάρξουν οι διασφαλίσεις και για τη μισθοδοσία και για τα συνταξιοδοτικά και για τα ασφαλιστικά.
Στη συνέχεια, εφόσον καταλήξουν οι δύο πλευρές, είναι ευθύνη της Πολιτείας και των κομμάτων να ψηφίσουν ό,τι ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο.
Αν εμείς θέλαμε να κάνουμε μια μονομερή ενέργεια ή να έχουμε μια συγκρουσιακή αντίληψη δεν θα ξεκινάγαμε τον διάλογο, δεν θα πηγαίναμε στο κοινό ανακοινωθέν, δεν θα υπήρχε αυτό το απολύτως θετικό κλίμα που υπάρχει» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρήκε αφορμή «να παίξει με διάφορα ζητήματα στο εσωτερικό αυτής της κατάστασης, να συμμαχήσει με διάφορους, οι οποίοι θα ήθελαν να καταργήσουμε τις φάτνες και τα Χριστούγεννα, και να δημιουργήσει ένα κλίμα, μια εικόνα και μια εντύπωση ότι εμείς θέλουμε πόλεμο με την ηγεσία της Εκκλησίας και με τους κληρικούς».
«Κάθε άλλο παρά έτσι είναι.
Εμείς θέλουμε μια αμοιβαία ωφέλιμη συμφωνία, θέλουμε εκσυγχρονισμό των σχέσεων και θέλουμε διακριτές σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας.
Αυτά, με έναν τρόπο, έλεγε και ο κ. Μητσοτάκης πριν γίνει πρόεδρος της ΝΔ.
Από την ώρα που έγινε πρόεδρος της ΝΔ μάλλον κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί και πιο συντηρητικοί τον έδεσαν πισθάγκωνα και είναι τώρα πιο συντηρητικός στις απόψεις του» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Όπως είπε, «ο Αρχιεπίσκοπος αντιλαμβάνεται τη σημασία να κάνουμε βήματα μπροστά και υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι σ' αυτά τα ζητήματα δεν ψάχνουμε να βρούμε νικητές και χαμένους».
«Ψάχνουμε να βρούμε μια μέση οδό και οι δύο πλευρές να αρπάξουν τα θετικά του μέλλοντος, να μπορέσουν να αξιοποιήσουν μαζί πράγματα και να υπάρχει μια καλή συνεργασία, ο καθένας από τον διακριτό του ρόλο• η Πολιτεία κάνει τα πολιτικά, η Εκκλησία κάνει τα θρησκευτικά, τα πνευματικά» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας ο κ.Ζαχαριάδης είπε ότι «η βούλησή μας είναι τώρα, που η οικονομία είναι σε ανοδικούς ρυθμούς και έχουμε βγει από τα μνημόνια, όποιος δημοσιονομικός χώρος προκύπτει να μπορεί να χρησιμοποιείται εις το διηνεκές για θετικά μέτρα βελτίωσης της πραγματικότητας των συμπολιτών μας».
«Βεβαίως και είμαστε προσεκτικοί, βεβαίως δεν κάνουμε σπατάλες, βεβαίως δεν θέλουμε να μοιράσουμε λεφτά που δεν υπάρχουν και να γυρίσουμε τη χώρα σε δίδυμα ελλείμματα, από την άλλη όμως έχει διαμορφωθεί, με τις τεράστιες θυσίες, τις οικονομικές και κοινωνικές του ελληνικού λαού, μια δυναμική και μια δυνατότητα ώστε σιγά - σιγά να αρχίσουμε να καλύπτουμε το χαμένο έδαφος της κρίσης και να προχωράμε σε στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης