Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Περιθώρια για αναβαθμίσεις εντοπίζουν οι αναλυτές μετά το καλό εννεάμηνο της Aegean

tags :
Περιθώρια για αναβαθμίσεις εντοπίζουν οι αναλυτές μετά το καλό εννεάμηνο της Aegean
Με discount και μονοψήφιο p/e διαπραγματεύεται η μετοχή – Η καλή κερδοφορία ίσως αναγκάσει τους αναλυτές να προβούν σε ήπιες αναβαθμίσεις των εκτιμήσεών τους
Ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Aegean με μικρή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους λόγω της ισχυρής πορείας των εσόδων και παρά την αύξηση των καυσίμων.
Οι αναλυτές αναφέρουν πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τους.
Πιο αναλυτικά η Euroxx σημειώνει πως το τρίτο τρίμηνο ήταν καλό και ανώτερο των προσδοκιών της με τα λειτουργικά αποτελέσματα να ξεπερνάνε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της.
Η IBG αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν κοντά στις εκτιμήσεις της και χαρακτηρίζει το τρίμηνο ισχυρή λόγω της αύξησης των εσόδων κατά 9% αλλά επηρεάστηκε από την αύξηση των τιμών των καυσίμων.
Η ΑΧΕ αναφέρει πως η μετοχή παραμένει στις επιλογές της λόγω της ανόδου της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.
Παρά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που έχει να κάνει η εταιρεία, οι αναλυτές της IBG παραμένουν πεπεισμένοι πως η διοίκησης της εταιρείας έχει την ικανότητα να επιβλέψει αποτελεσματικά τη μετάβαση σε ένα νεώτερο και αποδοτικότερο από πλευράς καυσίμων στόλο και παράλληλα να συνεχίσει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της κατανομής των πτήσεων.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 9 φορές που είναι χαμηλότερος κατά 20% έναντι των ομοειδών.
Η Eurobank αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και υποστηρίζουν τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για το σύνολο της χρήσης αφήνοντας μάλιστα χώρο για αναβαθμίσεις.
Η Beta σημειώνει πως η εταιρεία έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό για ένα ισχυρό έτος με καθαρά κέρδη 60 εκατ. ευρώ και μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή.
Σημειώνεται πως για το εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 80,9 εκατ. ευρώ από 71,7 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 939,3 εκατ. ευρώ από 896,3 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης