Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Που θα πάει θα έρθει η Παρασκευή…

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Που θα πάει θα έρθει η Παρασκευή…
ΑΓΟΡΑ: Που θα πάει θα έχει και η Παρασκευή για να ηρεμήσουμε. Ελπίζουμε ότι δεν θα μας αφορά και η αποκάλυψη του QCM για το επόμενο short του αν και όπως έχει αποκαλύψει το Bankingnews, σε ενημέρωση προς τους επενδυτές του είπε πως είναι κάπου εδώ γύρω, αλλά όχι απαραίτητα από Ελλάδα.

Θα τελειώσουν και τα μπες-βγες λόγω MSCI στις ελληνικές μετοχές και θα επιστρέψουμε στα γνωστά. Σήμερα αναμένεται μεταβλητότητα και υψηλός τζίρος. Στις τράπεζες αυτά, αν και υπάρχουν εκροές και στα άλλα χαρτιά που σχετίζονται με τους δείκτες του οίκου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με πίεση ξεκίνησε η ημέρα για Πειραιώς και Eurobank, ενώ μικρότερη είναι η πίεση στην Εθνική Τράπεζα. Η Alpha Bank κινείται οριακά θετικά.

AEGEAN: Εξαιρετικά αποτελέσματα και δίνουν περιθώρια για αναβαθμίσεις λένε οι αναλυτές. Με μονοψήφιο p/e για το 2018 η μετοχή και με σημαντικό discount έναντι των ομοειδών.

Αν δώσει τελικά και μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή, τα τρέχοντα επίπεδα δείχνουν ότι η καλή μερισματική απόδοση διατηρείται. Η αποτίμηση είναι στα 494 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Καλά και τα δικά του αποτελέσματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 462 εκατ. ευρώ που δίνει δείκτη καθαρού δανεισμού προς EBITDA μόλις 1,4 φορές. Στα 105,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο και στα 2,61 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΠΛ.ΘΡΑΚΗΣ: Καθαρά κέρδη 8,6 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, καθαρή θέση 146,1 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 180,4 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 24,2 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση στα 83,7 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή παίζει ήδη με p/e 10 και με p/bv 0,57. Χαμηλή η μόχλευση παρά τις υψηλές επενδύσεις. Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες λόγω αύξησης των πρώτων υλών και λόγω BREXIT, αλλά νομίζουμε πως το ταμπλό έχει προεξοφλήσει περισσότερα από όσα πρέπει.

ΔΕΗ: Η αναβάθμιση από S&P η οποία κάνει λόγο και για βελτιωμένη ρευστότητα βοηθάει σήμερα, προς το παρόν, τη μετοχή. Ενισχύεται περίπου 2% με αποτίμηση 272 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Μετά από 20 λεπτά συνεδρίασης οι μετοχές που έχουν κάνει πράξη δεν ξεπερνούν τις 50. Κατάντια…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ενίσχυσε τη θέση του στην Αττική Οδό, η οποία συμμετοχή αποτελεί κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο. Δεν υπάρχει ενθουσιασμός από τους επενδυτές πάντως και είναι λογικό. Εδώ η νέα διοίκηση πρέπει να δουλέψει σκληρά και να φέρει αποτελέσματα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξεκίνησε με πίεση και βγαίνουν κομμάτια στα 6,70 ευρώ. Η αποτίμηση είναι κάτω από 1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ: Σπάνε πολλά βαριά χαρτιά σημαντικές στηρίξεις και χαλάνε περαιτέρω τη διαγραμματική τους εικόνα. Αν δεν τελειώσει κάπου εδώ η πίεση θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες αφού η τεχνική ανάλυση δίνει στόχους αρκετά χαμηλότερα για πολλές μετοχές.

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί οι εκτιμήσεις για κάποιες μετοχές και παρατηρούμε πως η πτώση συνεχίζεται. Τώρα η αγορά κρατάει τις 600 μονάδες με συγκεκριμένες μετοχές, όπως για παράδειγμα η Coca Cola η οποία συνεχίζει ανοδικά σήμερα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης