Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Διαχειρίσιμες για την Ευρωζώνη οι επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Capital Economics: Διαχειρίσιμες για την Ευρωζώνη οι επιπτώσεις από ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Το ισχυρότερο πλήγμα αναμένεται μεταξύ β΄και γ΄τριμήνου του 2019, στη συνέχεια ωστόσο αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας
Διαχειρίσιμες θα είναι οι επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης, στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Capital Economics.
Ένα «no deal Brexit» θα μειώσει την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη κατά 0,1% - 0,2% το 2019, αν και η επίπτωση αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη για την Ιρλανδία.
Το ισχυρότερο πλήγμα αναμένεται μεταξύ β΄και γ΄τριμήνου του 2019, στη συνέχεια ωστόσο αναμένεται ανάκαμψη της οικονομίας.
Όσον αφορά τη βρετανική οικονομία, το πλήγμα θα είναι σημαντικό, αλλά προσωρινό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το ΑΕΠ της Βρετανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3% το 2020, γεγονός που θα επιδράσει και στην οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς θα μειωθούν οι εξαγωγές.
Ακριβώς λόγω των επιπτώσεων στις οικονομίες των εμπλεκόμενων μερών, η Capital Economics εκτιμά ότι ένα «άτακτο» Brexit χωρίς συμφωνία, δεν αποτελεί το βασικό σενάριο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Capital Economics, ενώ το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία αποτελεί κίνδυνο για την οικονομία της Ευρωζώνης, είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό σε σχέση με τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ιταλίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης