Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το σχέδιο της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι το μοναδικό που έχουμε στη διάθεσή μας

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το σχέδιο της πρωθυπουργού May για το Brexit είναι το μοναδικό που έχουμε στη διάθεσή μας
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι σε περιπτώση που η συμφωνία δεν περάσει την ψηφοφορία του κοινοβουλίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί σε «άγνωστη περιοχή»
Τη θεση ότι το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, είναι το καλύτερο που υπάρχει μετά το δημοψήφισμα του 2016, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών (28/11) της χώρας, Philip Hammond, παρά την κριτκή που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες.
Ειδικότερα, μιλώντας στο δίκτυο BBC, ο Hammond δήλωσε ότι «η συμφωνία της πρωθυπουργού έχει πολλούς επικριτές», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που δεν έχουμε ακούσει είναι ένα καλύτερο σχέδιο».
«Αυτό είναι το μόνο διαθέσιμο σχέδιο για μία διαπραγματεύσιμη έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίος θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το Brexit σύμφωνα με την απόφαση του δημοψηφίσματος και να προστατεύσουμε την οικονομία μας», τόνισε ο Βρετανός υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «αυτό θεωρούμε ότι είναι το κύριο καθήκον μας».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν το σχέδιο δεν περάσει από την ψηφοφορία του κοινοβουλίου το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί σε «άγνωστη περιοχή», διευκρινίζοντας ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit «σαφώς θα μπορύσε να συμβεί».
Ο κ. Hammond διευκρίνησε ότι η Βρετανία χρειάζεται να είναι προετοιμασμένη για ένα σενάριο μη συμφωνίας για το Brexit, ώστε να μπορέσει να αποφύγει τυχόν απροσδόκητες αναταραχές, μεταξύ των οποίων θα ήταν οι «καθυστερήσεις στα λιμάνια» και οι «υψηλότερες τιμές τροφίμων».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν το «πράσινο φως» στη συμφωνία της Theresa May, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο στις 11 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης