Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Μικρές οι επιπτώσεις από τις νέες αλλαγές για τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη

tags :
Fitch: Μικρές οι επιπτώσεις από τις νέες αλλαγές για τα αμοιβαία κεφάλαια στην Ευρώπη
Ενδέχεται να υπάρξει ευαισθησία των επενδυτών γύρω από τη ρευστότητα σε αυτά τα κεφάλαια, αλλά αυτό μετριάζεται από τη δομή τους
Οι ρυθμιστικές αλλαγές των αμοιβαίων κεφαλαίων (MMFs) στην Ευρώπη θα έχουν μικρή άμεση επίδραση στα εκτιμώμενα κεφάλαια, δεδομένων των υφιστάμενων συντηρητικών επενδυτικών πρακτικών τους.
Αυτό αναφέρει η Fitch σε νέα της ανάλυση, εκτιμώντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται παρουσιάζουν κάποια πολυπλοκότητα όσον αφορά το χαρακτηριστικό του νέου τύπου (LVNAV), αλλά για τους περισσότερους επενδυτές, η εμπειρία αυτών θα είναι παρόμοια με τα υπάρχοντα προϊόντα.
Συγκεκριμένα, ενδέχεται να υπάρξει ευαισθησία των επενδυτών γύρω από τη ρευστότητα σε αυτά τα κεφάλαια, αλλά αυτό μετριάζεται από τη δομή τους.
Οι μεταρρυθμίσεις θα έχουν πιο έντονο αποτέλεσμα στα μη διαβαθμισμένα κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να αυξήσουν τα πρότυπα ρευστότητας και διαφοροποίησης.
Η Fitch αναμένει μια ομαλή μετάβαση σε μορφές αμοιβαίων κεφαλαίων μετά τη μεταρρύθμιση.
Ορισμένα κεφάλαια έχουν ήδη μετατραπεί με επιτυχία στις μορφές που προβλέπει η μεταρρύθμιση.
Άλλωστε, για πολλούς η πείρα που αποκτήθηκε για την πλοήγηση στη μεταρρύθμιση των ΗΠΑ συνέβαλε στην προετοιμασία τους για την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση. Ορισμένες μετατροπές κεφαλαίων είναι πιθανό να γίνουν πριν από το τέλος του 2018, αν και η μέγιστη δραστηριότητα μετατροπής είναι πιθανό να συμβεί τον Ιανουάριο του 2019, λίγο πριν την ημερομηνία εφαρμογής.
Η Fitch αναμένει ότι τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM) στα ευρωπαϊκά MMFs θα παραμείνουν γενικά σταθερά το 2019, σύμφωνα με το εκτιμώμενο συνολικό AUM περίπου 1,3 τρισ. ευρώ (1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια) από το τέλος του 3ου τριμήνου του 2018.
Σύμφωνα με την Fitch οι αλλαγές που επιφέρουν οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι επαρκώς σημαντικές για να προκαλέσουν σημαντικές εκροές από τα MMFs και, σε σύγκριση με τις αμερικανικές μεταρρυθμίσεις, η παρουσία μετριάζει τον κίνδυνο μαζικών ροών σε ταμεία από το κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης