Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αμετάβλητη στο 3,5% η ανάπτυξη του γ' 3μηνου 2018

tags :
ΗΠΑ: Αμετάβλητη στο 3,5% η ανάπτυξη του γ' 3μηνου 2018
Αμετάβλητη στο 3,5% παρέμεινε η εκτίμηση για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο
Επιβράδυνε η ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ωστόσο ο ρυθμός ανάπτυξης παρέμεινε ισχυρός αρκετά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης Trump για ετήσια ανάπτυξη 3%.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητη τη δεύτερη εκτίμησή του για το τρίτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας σήμερα (28/11/2018) πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5%.
Ο ρυθμός ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερος σε σχέση με την ανάπτυξη 4,2% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο.
Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,5%.


Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τα εταιρικά κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν κατά 3,3% στο τρίτο τρίμηνο, έναντι αύξησης 2,1% του β’ τριμήνου.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας μια αύξηση 3,6% για το τρίτο τρίμηνο, αντί της αύξησης 4% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν λίγο ταχύτερα στο τρίτο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, ενώ η πτώση των εξαγωγών ήταν πολύ πιο έντονη και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα στο εμπόριο, το οποίο «έκοψε» 1,91 ποσοστιαίες μονάδες από την αύξηση του ΑΕΠ αντί για 1,78 μονάδες που είχαν αναφερθεί αρχικά -το περισσότερο από το δεύτερο τρίμηνο του 1985.
Την ίδια ώρα, τα αποθεματικά αυξήθηκαν με ρυθμό 86,6 δισ. δολ. αντί των 76,3 δισ. δολ. που είχαν αναφερθεί τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης