Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Οι δασμοί Trump στην αυτοκινητοβιομηχανία θα πλήξουν κατάφορα τη διεθνή οικονομία

Lagarde: Οι δασμοί Trump στην αυτοκινητοβιομηχανία θα πλήξουν κατάφορα τη διεθνή οικονομία
Οι εμπορικές συγκρούσεις και ένα Brexit χωρίς συμφωνία οι δύο βασικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε η Christine Lagarde
Ευθεία επίθεση στην εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου Donald Trump εξαπέλυσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Chritine Lagarde, τονίζοντας ότι εν γένει οι εμπορικές αντιδικίες αποτελούν τον βασικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.
Παράλληλα σε έκθεση ειδικών του ΔΝΤ εκτιμάται ότι η επιβολή δασμών στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μία ακόμη απειλή του Donald Trump, θα έχει ως αποτέλεσμα να «αφαιρεθεί» έως και 0,75% από την παγκόσμια ανάπτυξη.
Σε blog της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου η επικεφαλής του προσθέτει ακόμη ότι τόσο η Κίνα όσο και η οικονομία της Ευρωζώνης, ήδη, εμφανίζουν ενδείξεις χαλάρωσης στην ανάπτυξή του, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία για το Brexit η εμπιστοσύνη θα πληγεί ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα προσθέτει ότι «ο κίνδυνο από το εμπόριο αλλά και το Brexit σε καμία περίπτωση δεν έχει εξαλειφθεί και οι αβεβαιότητες που προέρχονται από αυτά τα δύο γεγονότα δημιουργούν δυσκολίες στις επιχειρήσεις καθώς υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών».
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ εάν ο Trump συνεχίσει και επιβάλλει τους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες τότε αυτό θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και των παραδοσιακών εμπορικών τους εταίρων.
Κατά την κυρία Lagarde οι συμμετέχοντες στη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
Έχουμε απολαύσει μία καλή ανάπτυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία περίοδο σημαντικών κινδύνων οι οποίοι εάν επιβεβαιωθούν θα φέρουν μαύρα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης