Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι πιέσεις σε Intralot και Intracom τράβηξαν τα βλέμματα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι πιέσεις σε Intralot και Intracom τράβηξαν τα βλέμματα
ΑΓΟΡΑ: Επειδή συνηθίσαμε την πτώση των τραπεζών σήμερα δεν μας έκανε εντύπωση η πορεία τους σήμερα αν και κάποιες αντέδρασαν. Είπαμε ότι περιμένουμε να περάσει και η Παρασκευή. Τα βλέμματα πάντως τα τράβηξε η Ιντραλότ και η Ιντρακόμ. Άγρια πίεση στις δύο μετοχές.

Στο ΧΑ παρατηρούμε ότι φεύγουν από όπου βρουν οι επενδυτές. Όπου βγαίνει αγοραστής «τρώει» τα χαρτιά στο κεφάλι, σε όποια τιμή. Είτε βγει στο +1% είτε στο -10%. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί καλή εξέλιξη.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η πτώση των δύο μετοχών δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία. Σίγουρα είναι προάγγελος εξελίξεων και δεν θα πρέπει λογικά να συνδέεται μόνο με τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε η Ιντραλότ.

Φυσικά και δεν αποτελεί έκπληξη για τη στήλη η πορεία της Ιντραλότ αλλά και για όσους παρακολουθούν τα θεμελιώδη, αλλά εδώ συμβαίνει κάτι πιο μεγάλο. Τα ομόλογα επίσης δείχνουν εξελίξεις. Και η δική τους η πτώση κάτι σημαίνει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Αύριο έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών η Ιντραλότ . Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός και αν οι εξελίξεις είναι πιο σύντομες. Η Ιντραλότ έκλεισε στο -26,89% και με αποτίμηση 59,3 εκατ. ευρώ. Η Ιντρακόμ στο -18,76% με αποτίμηση 41,8 εκατ. ευρώ.

QCM: Αν είναι η Ιντραλότ η μετοχή που έχει βρει το fund τότε δεν πρόκειται για καμιά σπουδαία ανακάλυψη. Αν το είχε κάνει 3 χρόνια πριν να πούμε ναι. Αλλά τώρα σε αυτήν την αποτίμηση και εκεί που είναι τα ομόλογα δεν το θεωρούμε επιτυχία. Θεωρούμε επίσης πως δεν έχει να κάνει με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ίσως να υπάρχει κάποια άλλη αρνητική εξέλιξη.  

ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ: Εκτός των δύο παραπάνω μετοχών είχαμε πολλά ακόμα. Η ΕΧΑΕ, η Πειραιώς, η Eurobank, η Lamda κ.α. Για κάποιες περιμέναμε τα νέα χαμηλά, όπως π.χ. για ΕΧΑΕ και Lamda, αφού πατούσαν σε στηρίξεις, τις δοκίμαζαν και τις ξαναδοκίμαζαν αλλά δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν. Λογική η κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Κατάφερε να κλείσει με άνοδο και στα 4,20 ευρώ με όγκο 26 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή θα μπορούσε να κινηθεί προς τη στήριξη που εντοπίζεται γύρω από τα 4 ευρώ, αν την Παρασκευή υπάρξει κύμα ρευστοποιήσεων. Δεν θα θέλαμε να τη δούμε χαμηλότερα γιατί ανοίγει για σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Με 430 τεμάχια έκλεισε στα 0,20 ευρώ και στο -24,81%. Αποτίμηση 2,2 εκατ. ευρώ. Πετάνε τις μετοχές από τα παράθυρα οι επενδυτές σε όλο το ταμπλό.

CENTRIC: Με 425 τεμάχια όλα κι όλα έκλεισε στο -9,61% και στα 0,1035 ευρώ. Αποτίμηση 10,4 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Για να πουλήσει κάποιος 4 χιλ. τεμάχια πήγε η μετοχή στο -8% και έγινε και ΑΜΕΜ. Δεν υπάρχουν επενδυτές στο ΧΑ και διαλύονται οι αποτιμήσεις με ελάχιστους όγκους.

FRIGOGLASS : Στο -3,7% και στα 0,13 ευρώ με 122 χιλ. τεμάχια και άλλα 123 χιλ. τεμάχια να είναι στην τιμή κλεισίματος στην πλευρά των πωλητών.

ΠΛ.ΘΡΑΚΗΣ: Να παίζει η μετοχή τα κέρδη εννεαμήνου 10 φορές να παίζει στο 60% των ιδίων κεφαλαίων και να ζορίζεται για να πάει στο +4%. Στο κλείσιμο πουλούσαν και 3 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Μας έχει συνηθίσει να κάνει κίνηση μετά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων. Σήμερα στο +3% και στα 7,12 ευρώ όπου η αποτίμηση είναι στα 508 εκατ. ευρώ και οι αναλυτές θεωρούν ότι θα παίζει με μονοψήφιο p/e τα κέρδη του 2018.

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Το έπιασε το 90% ο βασικός μέτοχος οπότε είναι θέμα χρόνου η διαγραφή της μετοχής από το ταμπλό. Θα πάρει καιρό αλλά δεν υπάρχει πλέον λόγος για κάποιον να παραμένει μέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία. Ας πάρει ρευστότητα και ας αναζητήσει αλλού επενδυτικές ευκαιρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης