Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποια είναι τα σχέδια της Quest Holdings για την επόμενη τριετία

Ποια είναι τα σχέδια της Quest Holdings για την επόμενη τριετία
Τι θέλει ο Θ. Φέσσας για την εταιρεία που δημιούργησε πριν από 38 χρόνια ως startup
Με αισιοδοξία για το μέλλον εμφανίσθηκε η διοίκηση της Quest Holdings κατά την παρουσίαση των δραστηριοτήτων της στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, με τον κ. Θεόδωρο Φέσσα να δίνει το παρόν στην εκδήλωση ως ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, θέτοντας ως στόχο για τον όμιλο Quest «από μια καλή εταιρεία να γίνει σπουδαία και να  ανταμείβει τους μετόχους δίνοντας ικανοποιητική επιστροφή κεφαλαίου σε ετήσια βάση.»
Πρόσθεσε ότι το μοντέλο διοίκησης αλλάζει με την εταιρεία από τον ιδρυτή να περνά σταδιακά στα στελέχη της. Ο κ. Θεόδωρός Φέσσας μίλησε για τη δημιουργία της εταιρείας Info Quest πριν 38 χρόνια ως μια εταιρεία startup αξίας 200.000 δραχμών και το 2021 να παρουσιάσει τζίρο 600 εκατ. ευρώ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μία συγκρατημένη πρόβλεψη ενώ εάν οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν μπορεί να μιλάμε ακόμη για τον διπλασιασμό των οικονομικών της μεγεθών την επόμενη τριετία.
Ο πρόεδρος της Quest άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί πακέτο μετοχών σε επενδυτές διευκρινίζοντας όμως ότι πρέπει να γίνει στη σωστή αποτίμηση της εταιρείας χωρίς να προσδιορίσει ότι βρισκόμαστε στο σωστό τάιμινγκ.
Επίσης ανέφερε ότι θέλει να εισέλθει σε νέες αγορές και να δραστηριοποιηθεί στη πώληση προϊόντων με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings κ. Απόστολος Γεωργατζής είπε ως παράδειγμα τις λευκές συσκευές ή κάποια άλλα προϊόντα που μπορούν να προσδώσουν υπεραξία στον όμιλο.
Προσδιόρισε ότι η Quest Holdinges θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία δίνοντας έμφαση στη δημιουργία κέντρου διαλογής για λογαριασμό της εταιρείας ACS με τη συνολική δαπάνη να διαμορφώνεται σε 40 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Απόστολος Γεωργατζής εκτιμά ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις θα αυξηθούν την επόμενη τριετία σε διψήφιο ποσοστό όταν σήμερα διαμορφώνονται μόλις στο 5%.
Ο μέσος όρος των χωρών της Ε.Ε ανέρχεται στο 15% και στην Αγγλία φθάνει το 20% που θεωρείται πιο ώριμη αγορά.
Επενδύσεις θα γίνουν στην εταιρεία Cardlink η οποία πλέον αριθμεί 250.000 εγκατεστημένα POS όταν πριν από δύο χρόνια δεν ξεπερνούσε τις 100.000 καθώς οι νομοθετικές παρεμβάσεις υποχρέωσαν τη χρήση POS στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η Cardlink θα επεκταθεί σε νέες υπηρεσίες και στην εκκαθάριση των συναλλαγών με τη διοίκηση να διαβεβαιώνει ότι θα γίνει με τη συνεργασία των τραπεζών.
Η αξία των συναλλαγών της Cardlink μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις συνέβαλλε στην αύξηση της αξίας των συναλλαγών και συνεισέφερε το 20% του συνολικού τζίρου του ομίλου.
Πολύ καλές επιδόσεις εμφάνισε και η εταιρεία iSquare αφού οι πωλήσεις προϊόντων Apple …έτρεξαν με ρυθμούς αύξησης 50% σε σχέση με το 2017.
Ο κ. Θεόδωρος Φέσσας είπε ότι η Quest επανήλθε στην αγορά της Πράσινης Ενέργειας αποκτώντας το 100% των μετοχών της εταιρείας διότι ο μέτοχος προτίμησε να αποχωρήσει από τη επένδυση καθώς υπήρχαν καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΑΔΜΗΕ.
Η συνολική παραγωγή ενέργειας θα φθάσει τα 20 MW και θα πραγματοποιούνται επενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Quest Holdings δεν απέκλεισε το ενδεχόμενον στο μέλλον να δρομολογήσει την αυτόνομη είσοδο εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρότι στη παρούσα φάση διαθέτει υψηλή ρευστότητα για επενδύσεις.
Ο κύκλος εργασιών της Quest Holdings ανήλθε σε 345,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2018 έναντι 294,9  το αντίστοιχο  διάστημα πέρυσι.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 12 εκατ. ευρώ έναντι 5,1 εκατ. ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,38 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή.  

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης