Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Θετική η ψυχολογία, χαμηλός ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Θετική η ψυχολογία, χαμηλός ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Θετικό κλίμα όπως αναμενόταν στο ξεκίνημα λόγω πορείας διεθνών αγορών αλλά και λίγο από Moody’s. Λόγω MSCI πάντως όλοι είναι επιφυλακτικοί και φαίνεται στην πορεία των τραπεζικών μετοχών. Ο τζίρος αν και οι αναλυτές περίμεναν να ενισχυθεί λόγω των προγραμματισμένων εκροών δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση προς το παρόν.

Όπως συνέβη και στις προηγούμενες συνεδριάσεις, έτσι και στο σημερινό ξεκίνημα περίπου 55 μετοχές έχουν κάνει πράξη μετά από 25 λεπτά συνεδρίασης. Κάποιες από αυτές με ελάχιστο όγκο

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση για τη μεγάλη πτώση της μετοχής, λέγοντας πως δεν συμβαίνει κάτι και πως θα πάρει μέτρα για τη βελτίωση της αξιοπιστίας και την υπεράσπιση των συμφερόντων έναντι των φημών.

Η αλήθεια είναι πως η αγορά θέλει να δει αποτελέσματα θετικά και αυτά δεν τα βλέπει. Οι φήμες βοηθούν να υποχωρήσει η μετοχή, αλλά ακόμα και οι αναλυτές που την παρακολουθούν ήδη κάποιοι έχουν μειώσει δραματικά την τιμή στόχο.

Ο τίτλος ξεκίνησε έντονα ανοδικά με υψηλό ημέρας στα 0,44 ευρώ αλλά βγαίνουν χαρτιά πολλά και μετά από όγκο 116 χιλ. τεμαχίων βρίσκεται κάτω από τα 0,39 ευρώ και σύντομα θα γυρίσει αρνητική με βάση όσα δείχνει η κίνηση στο ταμπλό.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ακολουθεί και αυτή την πτώση της Ιντραλότ. Σήμερα χάνει άνω του 5% με υψηλό όγκο συναλλαγών και κεφαλαιοποίηση 39,5 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤ.: Υποχωρεί και αυτή 6,06% και βρίσκεται στα 0,93 ευρώ με όγκο 21 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 29 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Και σήμερα ανοδική και ξεπερνά τα 10,1 δισ. ευρώ η αποτίμηση στο ταμπλό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ανοδικές διαθέσεις η Eurobank και η Alpha Bank, ενώ διαψεύστηκαν οι φήμες για συγχώνευση τραπεζικών ιδρυμάτων. Ανοδικά κινείται και η Πειραιώς και με μικρότερη άνοδο η Εθνική.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ανακοίνωσε έκτακτη γενική συνέλευση για αύξηση κεφαλαίου και με μικρό όγκο υποχωρεί 5,66%. Η αποτίμηση στα 8,7 εκατ. ευρώ. Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε ύψος και τι θα κάνει τα λεφτά, αλλά είναι λίγο νωρίς.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία θεωρούμε πως η ισχυροποίηση ισολογισμών μέσω αυξήσεων κεφαλαίου σε μικρές εταιρείες, είναι θετική, ειδικά αν πάνε τα χρήματα σε νοικοκύρεμα ή λογική επέκταση. Βέβαια οι μικροεπενδυτές βλέπουν dilution.
Προτιμάμε dilution παρά ζημιές και χαμηλό τζίρο.

ΕΛΤΡΑΚ: Βγαίνουν λίγα κομμάτια στα 2,02 ευρώ και υπάρχουν πωλητές. Η εισηγμένη θεωρούμε πως σε αυτά τα επίπεδα, ήτοι τα 28,3 εκατ. ευρώ είναι ελκυστική. Έχει δώσει κεφάλαια πολλά στους μετόχους και έχει καταγράψει και μία υποχώρηση στο ταμπλό αλά τα μεγέθη της είναι καλά.

Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 52,4 εκατ. ευρώ από 49,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,86 εκατ. ευρώ από 2,24 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 55 εκατ. ευρώ που σημαίνει ότι παίζει με χαμηλό p/bv.

Επίσης είχε συνολικές υποχρεώσεις 64 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές περίπου 31 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπήρχαν 12,6 εκατ. ευρώ. Η μόχλευση δεν είναι υψηλή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης