Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Ομαλά προχωρά η απορρόφηση της Συνεργατικής Τράπεζας

Ελληνική Τράπεζα: Ομαλά προχωρά η απορρόφηση της Συνεργατικής Τράπεζας
Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται ότι τα μεγάλα υποκαταστήματα θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες τόσο της Ελληνικής όσο και της Συνεργατικής Τράπεζας
Ομαλά προχωρά η ενοποίηση των τραπεζών Ελληνικής και Συνεργατικής, σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ενσωμάτωσης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, Ειρένα Γεωργιάδου.
Τρεις μήνες μετά την ενοποίηση των δύο τραπεζών, η κ. Γεωργιάδου αναφέρει στο StockWatch ότι η διαδικασία απορρόφησης της ΣΚΤ προχωρά κανονικά και με ταχείς ρυθμούς χωρίς να παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα.
«Η διαδικασία απορρόφησης της Συνεργατικής πάει πάρα πολύ καλά και η ενοποίηση επίσης τόσο σε επίπεδο συστημάτων όσο και σε επίπεδο προσωπικού», σημειώνει. Αναφέρει ότι «υπάρχει ένας μεγάλος ενθουσιασμός ανάμεσα στους υπαλλήλους».
Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου, ξεκίνησε η διαδικασία αλλαγής των πινακίδων στα καταστήματα αλλά και των αυτόματων ταμειακών μηχανών.
Σημειώνει ότι έχουν κλείσει γύρω στα 70 καταστήματα, όπως είναι και ο στόχος που έχει τεθεί.
Αναφέρει ότι έπιασε δουλειά η πρώτη κινητή μονάδα της Ελληνικής για να εξυπηρετεί κόσμο σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και δεύτερη κινητή μονάδα.
Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται ότι τα μεγάλα υποκαταστήματα θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες τόσο της Ελληνικής όσο και της Συνεργατικής Τράπεζας.
«Η όλη διαδικασία της απορρόφησης έγινε πολύ ομαλά.
Δεν αντιμετωπίσαμε καμία δυσκολία γιατί είχαμε προετοιμαστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό για να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε θεωρητικές δυσκολίες.
Η τράπεζα σε συντονισμό με το υπουργείο οικονομικών, τον χρηματοοικονομικό επίτροπο και την πρώην Συνεργατικής κατάφερε να επιλύσει το πρόβλημα για 4.559 λογαριασμούς παρατραβήγματος οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην περίμετρο της Ελληνικής.
Οι κάρτες Visa και Mastercard όλων των πελατών μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς χρέωση σε όλα τα ATMs του δικτύου (Ελληνικής Τράπεζας και πρώην ΣΚΤ).
Αναφορικά με τα θέματα προσωπικού, η κ. Γεωργιάδου σημειώνει ότι υπάρχει ανακατανομή του οργανογράμματος για να τοποθετηθούν τα άτομα στις κατάλληλες θέσεις και τις κατάλληλες κλίμακες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης