Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Νοέμβριο 2018, στις 109,5 μονάδες

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Νοέμβριο 2018, στις 109,5 μονάδες
Παρά την πτώση που σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία της Κομισιόν, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στις 109,5 μονάδες, έναντι 109,7 μονάδων τον Οκτώβριο, διατηρώντας την πτωτική τάση των προηγούμενων μηνών.
Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω πτώση στις 109 μονάδες, η απροσδόκητη άνοδος στον δείκτη αισιοδοξίας των επιχειρήσεων στις 3,4 μονάδες μετρίασε την πτώση.
Σε ότι αφορά το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος στις 13,3 μονάδες, ενώ ο υποδέικτης που αφορά την αισιοδοξία μεταξύ των καταναλωτών υποχώρησε στις -3,9 μονάδες, έναντι -2,7 μονάδων προηγούμενως.
Επιπλέον, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ο οποίος αναδεικνύει τη φάση του επιχειρηματικού κύκλου, σημείωσε ανάκαμψη στις 1,09 μονάδες, έναντι 1,01 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο ο δείκτης βρισκόταν στις 1,21 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης