Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ευρωπαϊκή βοήθεια 2,3 εκατ. ευρώ για 550 απολυμένους σε ΔΟΛ, Έθνος και Πήγασο

tags :
Ευρωπαϊκή βοήθεια 2,3 εκατ. ευρώ για 550 απολυμένους σε ΔΟΛ, Έθνος και Πήγασο
Τα κονδύλια της βοήθειας θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση επενδύσεων, την κατάρτιση, και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των εργαζομένων
Ευρωπαϊκή ενίσχυση ύψους 2.308.500 ευρώ θα λάβουν 550 απολυμένοι εργαζόμενοι τριών εκδοτικών επιχειρήσεων προκειμένου να βοηθηθούν για να βρουν νέες δουλειές.
Η ενίσχυση θα χρηματοδοτήσει μία σειρά μέτρων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ). Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν 550 εργαζόμενους να βρουν καινούρια δουλειά, παρέχοντάς τους επαγγελματικό προσανατολισμό, κατάρτιση, κι ειδικές συμβουλές για την επιχειρηματικότητα, τη σύσταση επιχειρήσεων και διάφορα επιδόματα. Όλοι οι απολυμένοι αναμένεται να επωφεληθούν από τα μέτρα.
Όλες οι απολύσεις σημειώθηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, η οποία αντιπροσωπεύει το 35% του συνολικού ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα και το 36% του ποσοστού των μακροχρόνια ανέργων. Συνολικά, 15% των εργαζομένων που απολύθηκαν είναι πάνω από 55 χρονών και το 42% είναι γυναίκες, σύμφωνα με το σχέδιο έκθεσης της Έιντερ Γαρδιαθάμπαλ Ρουμπιάλ (Σοσιαλιστές, Ισπανία).
Ήταν εργαζόμενοι του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ)», των «Εκδόσεων Έθνος» και των «Περιοδικών Εκδόσεων Πήγασος».
Η κυκλοφορία του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου μειώθηκε κατακόρυφα στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2017. Η κυκλοφορία των εφημερίδων έπεσε από 144 εκατομμύρια αντίτυπα το 2011 σε 57 εκ. το 2017 και των περιοδικών από 60 εκ. σε 23 εκατομμύρια.
Η ελληνική πλευρά εξηγεί ότι η φθίνουσα πορεία του τομέα των ΜΜΕ οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία επηρεάζει ακόμα την ελληνική οικονομία (πτώση στο πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αύξηση της ανεργίας, μείωση μισθών, μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών κτλ), και η οποία σε συνδυασμό με τις ραγδαίες ψηφιακές εξελίξεις μεταμορφώνει τον τομέα.
Το συνολικό κόστος του πακέτου βοήθειας ανέρχεται σε περίπου  3,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF) θα παράσχει τα 2,3 εκατ. (60%).
Η έκθεση της Έιντερ Γαρδιαθάμπαλ Ρουμπιάλ (Σοσιαλιστές, Ισπανία) που προτείνει την έγκριση της βοήθειας από το ΕΚ εγκρίθηκε από την ολομέλεια την Πέμπτη με 556 ψήφους υπέρ, 76 κατά και 4 αποχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης