Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι μαθητές θύματα στο δόγμα εμείς και οι άλλοι της εθνομηδενιστικής προπαγάνδας

tags :
Οι μαθητές θύματα στο δόγμα εμείς και οι άλλοι της εθνομηδενιστικής προπαγάνδας
Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι οι μαθητές δίνουν το στίγμα μίας ολόκληρης κοινωνίας ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών
Ούτε μπροστά στο πρόσωπο των μαθητών δεν διστάζει η εθνομηδενιστική προπαγάνδα, να επιβάλει το δόγμα του «εμείς και οι άλλοι».
Πλέον ακόμη και τα αυτονόητα είναι προς αμφισβήτηση… αντί μια χώρα να είναι ενωμένη απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, οι εθνομηδενιστές φροντίζουν τις τελευταίες ημέρες να στοχοποιήσουν ακόμη και τον αυθορμητισμό των εφήβων.
Και αυτό διότι χιλιάδες μαθητών βρέθηκαν στους δρόμους ζητώντας προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, με αιχμή τη Μακεδονία.
Εκατοντάδες μαθητών στην Αλεξανδρούπολη, την Κοζάνη αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις συγκεντρώθηκαν για να υπενθυμίσουν στους «μεγάλους» ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.
Την ίδια ώρα, τα υπό κατάληψη σχολεία αυξάνονται σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές να δίνουν για πρώτη ίσως φορά αιτήματα που αφορούν όλη την Ελλάδα.
Για πρώτη φορά μετά από αρκετές δεκαετίες οι μαθητές δεν έκαναν κατάληψη για τις «τρίγωνες τυρόπιτες», αλλά διεκδικούν λόγο στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας.
Αυτοί οι μαθητές δίνουν το στίγμα μίας ολόκληρης κοινωνίας ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Και από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ένας άνθρωπος που ξεπήδησε μέσα από τις καταλήψεις, προσπαθεί να απαξιώσει τις ανησυχίες των μαθητών.
Κάνοντας κάποιες γραφικές και ολιγάριθμες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών, επιβεβαίωσαν την παταγώδη αποτυχία τους.
Ολιγάριθμες ομάδες (μαθητών;;), συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να «πολεμήσουν τον φασισμό», δηλαδή τους πραγματικούς μαθητές που διαδηλώνουν για την Μακεδονία.
Το… συλλαλητήριο, αφού πέρασε από τη Βουλή, ολοκληρώθηκε μπροστά στα Προπύλαια.
Κι ενώ βρίσκονταν στην Πανεπιστημίου, περίπου είκοσι άτομα με κουκούλες αποκόπηκαν από τους μαθητές και επιχείρησαν να σπάσουν μια τράπεζα
… Ξεχνώντας φυσικά γιατί είχαν πάει και ότι οι μαθητές ανέκαθεν αγωνίζονταν υπέρ της ελευθερίας.
Και μπροστά στην σοβαρότητα των αιτημάτων των μαθητών, οι «αντιμαθητές» δεν κατάφεραν να προφέρουν κάποιο αίτημα ικανό να απαντήσει στις μαθητικές ανησυχίες.
Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα.
Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα.
Η σοβαρότατη απόσταση που χωρίζει το πολιτικό κατεστημένο, σε όποια πλευρά και αν είναι αυτό, με τους μαθητές… αναδείχθηκε για ακόμη μία φορά.
Η δε προπαγάνδα των εθνομηδενιστών ότι πίσω από τους μαθητές κρύβεται η Χρυσή Αυγή είναι επιχείρημα για γέλοια καθώς εάν αυτό ισχύει και με την συμμετοχή τόσων μαθητών τότε η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα.
Όταν η Αριστερά δεν έχει επιχειρήματα εφευρίσκει... την Χρυση Αυγή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης