Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ισχυρή αντίδραση με τα δύσκολα να είναι μπροστά

tags :
Μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Ισχυρή αντίδραση με τα δύσκολα να είναι μπροστά
ΑΓΟΡΑ: «Διψάει» για θετικές ειδήσεις και σήμερα είχαμε αρκετές. Βέβαια τα στελέχη της αγοράς ήταν κάπως επιφυλακτικά και σημείωναν πως αύριο είναι η μεγάλη μέρα και η σημερινή σημαντική άνοδος δεν μπορούσαν εύκολα να την εξηγήσουν.

Όπως και να έχει υπήρξε μία σημαντική τεχνική αντίδραση και κάποιες μετοχές από μία σημαντική στήριξη πήγαν σε μια σημαντική αντίσταση εκπληρώνοντας τον πρώτο στόχο.

Καλός και ο τζίρος αν και είχε αρκετές προσυμφωνημένες συναλλαγές. Μεγάλη κίνηση με μεγάλο όγκο στη Eurobank, ακολουθεί λόγω σχέσης μετατροπής και η Grivalia.
Η αγορά σήμερα πήρε καλές ανάσες. Αύριο τα σπουδαία.

EUROBANK: Θεαματική κίνηση με μεγάλο όγκο και 11 εκατ. τεμάχια ένα πακέτο στο κλείσιμο. Η αποτίμηση στα 1,2 δισ. ευρώ μετά το +13,03%. Η Grivalia στο +11%.

ΕΧΑΕ: Κλείσιμο στα 3,75 ευρώ που πρέπει αν θέλει να επανέλθει στην κανονικότητα να φύγει πάνω και από αυτό το σημείο το οποίο στο παρελθόν το είχε επιβεβαιώσει ως στήριξη αλλά τώρα την έχει αντίσταση.

AEGEAN: Καλή κίνηση λόγω αποτελεσμάτων. Τη δικαιολογεί την αποτίμηση των 543 εκατ. ευρώ η εταιρεία. Στα 7,40 ευρώ και στο 3,93% με όγκο 50 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Πήρε και αυτή ανάσες, αλλά ακόμα είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Έκλεισε στα 5,10 ευρώ με άνοδο 3,03% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Αρκετά έχουν ειπωθεί, περισσότερα έχουν γραφτεί. Διαψεύσεις από παντού σήμερα, αλλά είπαμε: Εμείς θεωρούμε ότι τα αποτελέσματα έχουν φέρει τα ομόλογα σε χαμηλή τιμή και φυσικά τη μετοχή.

Σήμερα έκανε όγκο 1,07 εκατ. τεμάχια και έκλεισε με άνοδο 20,37% και στα 0,4550 ευρώ. Η αποτίμηση στα 71,4 εκατ. ευρώ. Αντέδρασε και η Ιντρακόμ και έκλεισε με άνοδο 14,73%.

Η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών κρατάει αρκετή ώρα αφού πολλοί αναλυτές έχουν πάρει μέρος και κάνουν ερωτήσεις. Κυρίως για Τουρκία και δανεισμό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έπρεπε δηλαδή να τους θυμίσει τι κέρδη θα βγάλει το 2019 ο Β.Μυτιληναίος για να θυμηθούν ότι η μετοχή είναι φθηνή; Δεν το έβλεπαν; Η πτώση το τελευταίο διάστημα ήταν σημαντική και η μετοχή ήταν και για τους μακροπρόθεσμους παραμένει ελκυστική.

REDS: Μεγάλη πίεση στη μετοχή. Υποχώρησε 9,68% και έκλεισε στα 0,70 ευρώ με όγκο 40 χιλ. τεμάχια ενώ στην τιμή κλεισίματος πουλούσαν 11 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 40 εκατ. ευρώ.

Δεν θεωρούμε ότι συμβαίνει κάτι στην εταιρεία. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι βγαίνουν στις τελευταίες συνεδριάσεις πιέσεις σε μετοχές που εμπλέκονται με τα ακίνητα.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης είδαμε πίεση στην Intercontinental, βλέπουμε και κάποια πίεση στην Τεχνική Ολυμπιακή ή στην Κλουκίνας, οι οποίες δεν είναι στον κλάδο αλλά πολλοί τις «παίζουν» λόγω ακινήτων.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με πτώση 3,5% και όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 20,3 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης