Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το ράλι στη Wall - Βουτιά 3,4% για την Deutsche Bank

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές μετά το ράλι στη Wall - Βουτιά 3,4% για την Deutsche Bank
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 358,10 μονάδες
Με οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (29/11/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο του ράλι που κατέγραψαν χθες οι δείκτες της Wall Street, μετά την ομιλία Powell.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 358,10 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να καταγράφει σημαντικά κέρδη, λόγω της ανόδου στις τιμές του πετρελαίου.


Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε οριακά κατά 0,01% στις 11,298,23 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,49% κι έκλεισε στις 7.038,95 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 5.006,25 μονάδες.




Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, δήλωσε χθες ότι τα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο «ουδέτερο» επίπεδο.
O Powell δήλωσε συγκεκριμένα ότι το τρέχον επιτόκιο είναι «μόλις» χαμηλότερο από ένα επίπεδο που θα μπορούσε να θεωρηθεί «ουδέτερο» για την αμερικανική οικονομία -σε μια σημαντική αλλαγή στο ύφος του κεντρικού τραπεζίτη, σε σχέση με δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο μήνα.
Οι δηλώσεις Powell οδήγησαν σε «άλμα» μεγαλύτερο του +2% στη Wall Street.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Ιταλία, το Brexit και τη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή, με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας και την επικείμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
Οι επενδυτές παραμένουν, εν τω μεταξύ, ανήσυχοι για μια πιθανή επιβολή αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού επιχειρηματικού περιοδικού «Wirtschaftswoche» ανέφερε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Guenther Oettinger αναμένει τους δασμούς πριν από τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ο Oettinger εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιβάλουν δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σύντομα.
Πάντως, η Ουάσιγκτον απείλησε σήμερα την Κίνα με δασμούς στα αυτοκίνητα, καταγγέλλοντας το Πεκίνο ότι δεν έχει προβεί στις δέουσες μεταρρυθμίσεις στην εμπορική πολιτική του.
Εν τω μεταξύ, υπό πίεση βρέθηκε η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έκλεισε με βουτιά κατά 3,4%, στον απόηχο εισαγγελικής «εφόδου» στα γραφεία της γερμανικής τράπεζας.
Ειδικότερα, οι εισαγγελείς της Γερμανίας βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της Deutsche Bank, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να ερευνήσουν στοιχεία για τις κατηγορίες ξεπλύματος χρημάτων.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν δύο υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι φέρονται να έχουν βοηθήσει πελάτες να ξεπλύνουν χρήματα από παράνομες δραστηριότητες, μέσω off shore.


Την ίδια ώρα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,23% κι έκλεισε στις 19.159,60 μονάδες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την έκβαση της διαμάχης μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης