Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim: Η αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων δυσκολεύει τη λύση

Yildirim: Η αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων δυσκολεύει τη λύση
Η αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων δυσκολεύει τη λύση, αναφέρει ο Τούρκος πρωθυπουργός 
Για αδιάλλακτη στάση των Ελληνοκύπριων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Binali Yildirim, τονίζοντας πως «για την ειρήνη στην Κύπρο είναι αναπόφευκτη η ασφάλεια στη Μεσόγειο».
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ασιατικών Χωρών, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο κρατικές δομές, «η "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νοτίου Κύπρου», προσθέτοντας ότι ενώ η κατάσταση είναι αυτή, «η "Νότια Κύπρος" επωφελείται από κάθε είδους δυνατότητα στον κόσμο, η "ΤΔΒΚ" συνεχίζει να είναι απομονωμένη και να έχει περιορισμούς».
Όπως είπε, για την εδραίωση της ειρήνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων είναι αναπόφευκτο να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Μεσόγειο.
«Η αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Κύπρο, δυσκολεύει δυστυχώς τη λύση», υποστήριξε ο Binali Yildirim, σημειώνοντας ότι για την ειρήνη «η "ΤΔΒΚ" επιδεικνύει κάθε είδους θυσία και καλή πρόθεση ενώ η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" διατηρεί την ίδια στάση».
«Όταν εκδηλωθεί μια ειλικρινής και εποικοδομητική βούληση, τότε οπωσδήποτε θα υπάρξει μια τελική και δίκαιη λύση στην Κύπρο», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης