Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Lamda – Τα έκτακτα κέρδη και οι συζητήσεις με τους δανειστές

tags :
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Lamda – Τα έκτακτα κέρδη και οι συζητήσεις με τους δανειστές
Χρηματιστηριακά ο καταλήτης παραμένει το project του Ελληνικού και το πότε θα ξεκινήσει. Έπειτα βέβαια ο καταλήτης θα έχει να κάνει με τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση
Έκτακτα γεγονότα και αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων βελτίωσαν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Lamda έναντι του περσινού διαστήματος.
Συνοπτικά η λογιστική κατάσταση δείχνει: Δανεισμό 426 εκατ. ευρώ, καθαρή θέση 339,5 εκατ. ευρώ, επενδύσεις σε ακίνητα 807 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 77,4 εκατ. ευρώ.
Επίσης, πωλήσεις στο εννεάμηνο 57,5 εκατ. ευρώ από 41,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 26,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 22 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 459 εκατ. ευρώ ήτοι σημαντικά χαμηλότερη από την αξία των επενδύσεων σε ακίνητα.
Η εταιρική αξία (αποτίμηση συν καθαρός δανεισμός) ανέρχεται στα 807 εκατ. ευρώ όση δηλαδή και η αξία των ακινήτων με το συνολικό χαρτοφυλάκιο να είναι στα 890 εκατ. ευρώ.
Από μεταβολές εύλογης αξίας επενδύσεων σε ακίνητα υπήρξε όφελος 45,5 εκατ. ευρώ.
Μέρος από το όφελος που κατέγραψε και το οποίο βελτίωσε την κερδοφορία του ομίλου οφείλεται στη συμφωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είναι ιδιοκτήτης της έκτασης στην οποία λειτουργεί το Mediterranean Cosmos.
Με τη συμφωνία η εισηγμένη πήρε παράταση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης για 30 επιπλέον έτη.
Κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2018, ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός περιλαμβάνει τις ακόλουθες υποχρεώσεις που λήγουν το 2018:
Το ομολογιακό δάνειο της Εταιρίας ύψους περίπου 108,2 εκατ. ευρώ (το υπόλοιπο μετά την προγραμματισμένη αποπληρωμή της 30/10/2018 είναι 96,1εκατ. ευρώ) με ημερομηνία αποπληρωμής τον Νοέμβριο του 2018.
Το ομολογιακό δάνειο της θυγατρικής εταιρίας LAMDA ΔΟΜΗ Α.Ε., ύψους περίπου 60,3 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον Νοέμβριο του 2018.
Το δάνειο της θυγατρικής εταιρίας LAMDA Prime Properties S.A., ύψους περίπου 5,3 εκατ. ευρώ με ημερομηνία αποπληρωμής τον Δεκέμβριο του 2018.
Η Διοίκηση βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους χρηματοοικονομικούς φορείς αναφορικά με την αναχρηματοδότηση των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων δανείων, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων
Συγκεκριμένα η πορεία των διαδικασιών αναχρηματοδότησης κατά την ημερομηνία έγκρισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων είναι η εξής:
Αναφορικά με το ομολογιακό δάνειο της Εταιρίας, η Διοίκηση, μετά από σχετική συνεννόηση έχει αιτηθεί την παράταση της λήξης τουλάχιστον έως την 28/2/2019 και αναμένει τη θετική ανταπόκρισητων ομολογιούχων.
Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της πολυπλοκότητας του εν λόγω δανείου και θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση των επιμέρους όρων του προγράμματος.
Οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου της LAMDA ΔΟΜΗ Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί με την υπογραφή των συμβατικών κειμένων στις 27 Νοεμβρίου 2018 και την εκταμίευση να αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου 2018.
Οι συζητήσεις αναφορικά με τον δανεισμό της LAMDA Prime Properties S.A. ( στην οποία ανήκει το ακίνητο Cecil στο Κεφαλάρι) βρίσκονται σε αρχικό στάδιο επεξεργασίας και διαπραγματεύσεων και η Διοίκηση εκτιμά ότι το δάνειο θα αναχρηματοδοτηθεί επιτυχώς.
Χρηματιστηριακά ο καταλήτης για τη μετοχή παραμένει το project του Ελληνικού και το πότε θα ξεκινήσει.
Έπειτα βέβαια ο καταλήτης θα έχει να κάνει με τον τρόπο που θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης