Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Περί MSCI, FTSE, διαχειριστών, αποτελεσμάτων ο λόγος

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Περί MSCI, FTSE, διαχειριστών, αποτελεσμάτων ο λόγος
ΑΓΟΡΑ: Με πτώση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση, τελευταία του μήνα και βέβαια το σημαντικό είναι στο κλείσιμο. Εκεί θα βγουν οι περισσότερες συναλλαγές, αφού οι θεσμικοί που παίζουν άλλων τα λεφτά θα πάνε στο κλείσιμο για να διαμορφώσουν τις θέσεις τους.

Σιγά μην κάτσουν να κάνουν προσεκτικές κινήσεις ώστε να διώξουν ή να πάρουν μετοχές σε καλύτερες τιμές. Μήπως και παίζουν δικά τους λεφτά; Για να δούμε αν η μεγάλη αύξηση των συναλλαγών θα οδηγήσει και σε κλείσιμο ανοικτών θέσεων σε κάποιες μετοχές, αφού τα κέρδη είναι μεγάλα.

FTSE: Βγάζουν την ΕΥΔΑΠ με κεφαλαιοποίηση 537 εκατ. ευρώ και βάζουν την Ελλάκτωρ με κεφαλαιοποίηση 207 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα αφήνουν ΕΧΑΕ με 226 εκατ. ευρώ, Φουρλή με 229 εκατ. ευρώ, ΔΕΗ με 278 εκατ. ευρώ, ΑΔΜΗΕ με 362 εκατ. ευρώ, Πειραιώς με 382 εκατ. ευρώ και ΟΛΠ με 395 εκατ. ευρώ. Παιδιά να αλλάξετε όνομα στον δείκτη.

Να μην τον λέτε «υψηλής κεφαλαιοποίησης». Πείτε τον «Κώστα» καλύτερα ή όπως αλλιώς θέλετε. Αλλά υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν είναι.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ: Ή εμείς δεν διαβάζουμε σωστά τις λογιστικές καταστάσεις ή αυτοί έχουν άλλα κριτήρια. Δηλαδή εμείς κοιτάμε τζίρους, κέρδη, δάνεια, καθαρή θέση, ταμειακές ροές και αυτοί κοιτάνε τι θα κάνει σε τρία χρόνια μία εταιρεία που βγάζει επί σειρά ετών ζημιές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πτωτικό το ξεκίνημα με την Eurobank να ηγείται των απωλειών και να ακολουθεί η AlphaBank και η Εθνική Τράπεζα. Μικρή άνοδο καταγράφει η Πειραιώς. Περιμένουν υψηλή μεταβλητότητα σήμερα οι αναλυτές.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η επικείμενη είσοδος στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ενισχύει τη μετοχή. Εκεί που έχει φτάσει βέβαια μία αντίδραση είναι σχετικά αναμενόμενη. Μην ξεχνάμε ότι από τα 2,15 ευρώ στην κορύφωση της κόντρας των βασικών μετόχων έχει φτάσει να διαπραγματεύεται κάτω από τα 1,20 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Η συγκεκριμένη αφήνει τη θέση της στην Ελλάκτωρ και υποχωρεί κοντά στο 2% με χαμηλό όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 533 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την καθαρή θέση, τα ταμειακά διαθέσιμα, την κερδοφορία και την απουσία τραπεζικού δανεισμού της δίνει ισχυρό προβάδισμα στα μάτια τα δικά μας.

LAMDA: Τα κέρδη στο εννεάμηνο είναι έκτακτα και νομίζουμε πως η εταιρική της αξία είναι όση περίπου και η αξία των ακινήτων της. Το κρίσιμο είναι το projectτου Ελληνικού, αλλά όπως βλέπετε και ξέρετε τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Εδώ για να πάρει άδεια για να κάνει την νέα επένδυση στο Golden πέρασε από χίλια κύματα. Έχει ένα σχόλιο η εισηγμένη στη λογιστική κατάσταση εννεαμήνου που αποτυπώνει ανάγλυφα το τι συμβαίνει στην Ελλάδα όταν θέλεις να βγάλεις μία άδεια. Φανταστείτε τώρα τι θα χρειαστεί για να ξεκινήσουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Από το IRreport: Καθαρός δανεισμός στο εννεάμηνο 576,4 εκατ. ευρώ από 482 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Καθαρά κέρδη προ μειοψηφίας 26,9 εκατ. ευρώ, EBITDA 120 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 208,5 εκατ. ευρώ.

Εγκατεστημένη ισχύς 986 MW και σύνολο ισχύς μαζί με τα υπό κατασκευή ή έτοιμα να κατασκευαστούν 1286 MW (η διοίκηση αναμένει να είναι έτοιμα στις αρχές του 2020). Ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε λόγω μεγάλων επενδύσεων.

Στα 34 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί η διανομή στους μετόχους το 2019 από 29 εκατ. ευρώ το 2018. Στοχεύει στην αύξηση της ισχύς στα 2000 MW.

ΤΕΝΕΡΓ: Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 25,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 36,3%. Έχει αποτίμηση 693 εκατ. ευρώ. Θα επανέλθουμε αλλά δεν νομίζουμε ότι αδικείται.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Από σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,085 ευρώ ανά μετοχή. Το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 6/10 και είναι καθαρό αφού δεν υπόκειται σε φορολογία.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης