Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση C4I - Η δίκη διεκόπη... λόγω έλλειψης θέρμανσης

tags :
Υπόθεση C4I - Η δίκη διεκόπη... λόγω έλλειψης θέρμανσης
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου
Ακόμα ένα κωμιτρογικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στις ελληνικές δικαστικές αίθουσες, όταν διακόπηκε η δίκη για το C4I λόγω... ψύχους.
Ειδικότερα, στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση δεν λειτουργούσε η θέρμανση και παρ' όλο που η έδρα έκανε προσπάθειες να βρεθεί άλλλη, δεν υπήρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Έτσι το δικαστήριο διέκοψε για τις 5 Δεκεμβρίου.

H υπόθεση

Η υπόθεση αφορά το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens που αφορά στην προμήθεια του περιβόητου συστήματος ασφάλειας C4I των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ΄αριθμόν 1732/2017 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη 18 πρώην στελέχη της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας με την κατηγορία ότι «δωροδοκούσαν από το 2003 έως το 2009 άγνωστους έως τώρα δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπλέκονταν στην ανάθεση και παραλαβή του συστήματος C4I».
Βασικός κατηγορούμενος και σε αυτήν την ιστορία είναι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (ενεργητικής δωροδοκία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση).
Υπενθυμίζεται ότι την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I είχε αναλάβει η αμερικάνικη κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens.
Το κόστος ανήλθε στα 259.032.250 ευρώ για το ελληνικό κράτος, χωρίς-ωστόσο- το συγκεκριμένο σύστημα να λειτουργήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης