Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο των πρακτικών Fed - Στο -0,20% και τα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπιες απώλειες για τον χρυσό στον απόηχο των πρακτικών Fed - Στο -0,20% και τα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά
Οι προοπτικές αύξησης επιτοκίων από τη Federal Reserve δημιουργούν ήπιες πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου
Απώλειες καταγράφει σήμερα Παρασκευή (30/11) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση επιτοκίων πριν από την ολοκλήρωση του έτους.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγάφει πτώση της τάξεως του -0,20% στα 1.227,90 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.230 δολ. ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (29/11), η τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά το ερχόμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του πολύτιμου μετάλλου.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,16% στις 96,85 μονάδες, επιχειρώντας να επιστρέψει στη ζώνη των 97 μονάδων.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν αύριο (1/12) στην Αργεντινή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20.
Σημειώνεται ότι παρά τις διαφορές που είχαν κατά τους τελευταίους μήνες, και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε εμπορική συμφωνία κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης.
Επιπλέον, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του συμβολαίου ασημιού παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,53% στα 14,32 δολ. ανά ουγγιά, ενώ μεγαλύτερη είναι η πτώση για την τιμή του συμβολαίου πλατίνας παραδόσεως Ιανουαρίου 2019, και συγκεκριμένα στο -1,08% και τα 812 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης