Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI, εντυπωσιακό διήμερο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στα ύψη ο τζίρος λόγω MSCI, εντυπωσιακό διήμερο
ΑΓΟΡΑ: Τουλάχιστον εντυπωσιακή ήταν η σημερινή συνεδρίαση και δίνει μία εξήγηση γιατί η αγορά χθες Πέμπτη κατέγραψε αναπάντεχη άνοδο. Φαίνεται πως κάποιοι ήξεραν.

Τι ήξεραν; Πως η αγορά δεν κάνει αυτό που πιστεύουν οι πολλοί. Έτσι ενώ σχεδόν όλοι περιμέναμε σκληρή συνεδρίαση λόγω εκροών από MSCI, εμφανίστηκαν αγοραστές που σάρωσαν την προσφορά.

Όχι μόνο δεν έλιωσαν τις τιμές αλλά οι αγοραστές να τους πήραν τα χαρτιά ψηλά και σε κάποια έμειναν με περισσότερα χαρτιά να ζητάνε. Σημειώστε πως από τον τζίρο κόλλησε η μετάδοση στις δημοπρασίες.

Που να αντέξει και το τερματικό τέτοια συγκίνηση! Για δύο μέρες γίναμε ξανά σοβαρή αγορά. Με διακυμάνσεις με αγοραστές, με πωλητές, με βάθος και με την αδρεναλίνη σε υψηλά επίπεδα. Για κάτι τέτοιες μέρες ζούμε.

ALPHA BANK: Με άνοδο 5,04% και στα 1,25 ευρώ και με όγκο 10,6 εκατ. τεμάχια. Η ζημιά βέβαια από όλα τα σενάρια είναι ακόμα μεγάλη και η αποτίμηση λίγο κάτω από 2 δισ. ευρώ.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Βγαίνει από τον MSCI Greece και ο όγκος ξεπέρασε τα 52 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 936 εκατ. ευρώ μετά το +3,43%.

EUROBANK: Έκανε όγκο 156 εκατ. τεμάχια και οι αγοραστές ζητούσαν στην τιμή κλεισίματος των 0,5640 ευρώ άλλα 4 εκατ. τεμάχια. Αποτίμηση 1,23 δισ. ευρώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εδώ ο όγκος ανήλθε στα 26 εκατ. τεμάχια. Με μικρή άνοδο στο κλείσιμο και αποτίμηση 382 εκατ. τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε 930 χιλ. τεμάχια ακόμα.

ΔΕΗ: Στο +8,11% και στα 1,3190 ευρώ με όγκο 372 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 306 εκατ. ευρώ και μένει να δούμε αν κάποια στιγμή θα υπάρξει κλείσιμο ανοικτών θέσεων.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η παρουσίαση στους θεσμικούς ήταν καταλυτική για τη μετοχή. Νέα άνοδος σήμερα κατά 5,93% με όγκο 565 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 1,09 δισ. ευρώ και τιμή 7,68 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Με δεδομένα τα κέρδη εννεαμήνου αλλά και την πτώση των τιμών του πετρελαίου που θα επηρεάσει τα αποθέματα, η τιμή της μετοχής στα 7,38 ευρώ μετά το σημερινό 5,13% δεν μπορεί να θεωρείται ακριβή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τα αποτελέσματα σε επίπεδο κερδοφορίας δεν μπορεί να θεωρηθούν εντυπωσιακά και μάλλον στο τέλος της χρήσης η μετοχή θα έχει υψηλό p/e. Δικαιολογημένη η υποχώρηση στα 6 ευρώ. Στις 235 χιλ. τεμάχια ο όγκος και στα 683 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Νέες ανάσες για τη μετοχή μετά και την τηλεδιάσκεψη. Στο +7,69% και στα 0,49 ευρώ με όγκο 424 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 77 εκατ. ευρώ περίπου.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπορεί να φεύγει από τον MSCI Small Cap αλλά μπαίνει στον FTSE 25. Τι να πούμε και εμείς για αυτούς που φτιάχνουν τους δείκτες. Στο +5,87% και στα 1,2260 ευρώ με όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια και αγοραστές στο κλείσιμο.

ΕΧΑΕ: Το πάτημα της μετοχής σε νέες στηρίξεις έδωσε δύναμη και πλέον πήγε πάνω από τα 3,75 ευρώ και συγκεκριμένα στα 3,86 ευρώ. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα κινηθεί προς τα 4 ευρώ με σχέδιο να φύγει μια και καλή από τα χαμηλά.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Όπως συμβαίνει σε όλες τις μετοχές που ανακοινώνουν αύξηση έτσι και εδώ. Υποχώρησε 8% και έκλεισε στα 0,69 ευρώ με αποτίμηση 8 εκατ. ευρώ. Στα 10 εκατ. ευρώ θα είναι η αύξηση προκειμένου να εξαγοράσει εταιρεία σύμφωνα με το σχέδιο της εισηγμένης.

Είπαμε κάποιες στιγμές θα πρέπει να προτιμάμε το dilution και την ισχυροποίηση της εταιρείας παρά το να κρατάμε τις μετοχές σε εταιρείες που ζορίζονται για να μην χάσουμε μερίδιο. Εδώ είμαστε υπέρ και ελπίζουμε η εξαγορά να μη βλάψει τα θεμελιώδη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης