Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος από την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος από την κακοκαιρία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση κατολισθητικών φαινομένων (αιφνίδια αποκόλληση και πτώση βράχων) στις 24 Νοεμβρίου 2018 στην περιοχή.
Επίσης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι Δημοτικές Ενότητες Γέρας, Ευεργέτουλα, Πλωμαρίου και Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (ισχυρή βροχόπτωση-χαλαζόπτωση) στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2018 στις περιοχές αυτές.
Ολονύχτιο θρίλερ έζησαν οι κάτοικοι της Λέσβου σε πολλές περιοχές του νησιού, από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, οδικό δίκτυο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλώβισαν πολλούς ανθρώπους που κινδύνεψε ακόμα και η ζωή τους.
Μία γυναίκα προσπάθησε να περάσει κάθετα ένα δρόμο που είχε πλημμυρίσει από παρακείμενο ποτάμι.
Το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και η ίδια είχε εγκλωβιστεί μέσα σ’ αυτό.
Η έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σαν αποτέλεσμα να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα η οποία παρασυρόταν μαζί με το αυτοκίνητό της προς το ποτάμι.
Ο ιερέας του Παλαιοκήπου εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του, το οποίο πλημμύρισε και χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να τον απεγκλωβίσουν.
Αίσιο τέλος είχε και η περιπέτεια μίας οικογένειας επίσης στον Παλαιόκηπο, που τα μέλη της είχαν εγκλωβιστεί από το νερό μέσα στο σπίτι τους και οι πυροσβέστες του έβγαλαν έξω με ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης