Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περαιτέρω κατάρρευση στη μετοχή της Goldman Sachs «βλέπει» η BofA

Περαιτέρω κατάρρευση στη μετοχή της Goldman Sachs «βλέπει» η BofA
Η Bank of America Merrill Lynch περικόπτει δραστικά την τιμή-στόχο για τη Goldman Sachs
Σε δραστική περικοπή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Goldman Sachs προχώρησε μία άλλη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Bank of America (BofA) Merrill Lynch, επικαλούμενη την αβεβαιότητα που προκαλεί το σκάνδαλο με το μαλαισιανό fund 1MDB.
Πλέον, η BofA «βλέπει» τη μετοχή στα μόλις 225 δολάρια το επόμενο 12μηνο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 280 δολάρια.
Η τιμή είναι κατά περίπου 15% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης (στις 20:20), όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.
Ήδη κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, η μετοχή έχει καταρρεύσει πάνω από 20%, επισημαίνεται.

Image

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, δύο επενδυτικά κεφάλαια του Αμπού Ντάμπι ισχυρίστηκαν σε δίκη ότι υπέστησαν ζημίες από τον «κεντρικό ρόλο» της Goldman Sachs στην υπόθεση του 1MDB.
Η International Petroleum Investment Co. και η Aabar Investments ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι η Goldman Sachs Group δωροδόκησε πρώην αξιωματούχους των ταμείων, οι οποίοι σε αντάλλαγμα «συμφώνησαν να χειραγωγήσουν και να παραπλανήσουν την IPIC και την Aabar και να καταχραστούν για την προώθηση των εγκληματικών ενεργειών και για προσωπική ωφέλεια.
Ο θόρυβος γύρω από τον ρόλο της Goldman Sachs στην άντληση χρημάτων για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας, γνωστό ως 1MDB, έχει πλέον επεκταθεί, καθώς τουλάχιστον τρία ανώτερα στελέχη ή πρώην στελέχη της Goldman εμπλέκονται στις κατηγορίες.
Οι αμερικανικές δικαστικές αρχές ισχυρίζονται ότι μια μικρή ομάδα Μαλαισιανών υπεξαίρεσε χρήματα από την 1MDB σε προσωπικούς λογαριασμούς που συγκαλύφθηκαν για να μοιάζουν με νόμιμες δραστηριότητες.
Η Goldman Sachs εξοικονόμησε 593 εκατ. δολάρια σε τρεις πωλήσεις ομολόγων που συγκέντρωσαν 6,5 δισεκ. δολάρια για το 1MDB το 2012 και το 2013.
Ο Tim Leissner, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs της Νοτιοανατολικής Ασίας, παραδέχτηκε ότι δωροδόκησε αξιωματούχους για να αναλάβει τις εκδόσεις ομολόγων και είπε ότι η μυστικότητα στην επενδυτική τράπεζα τον οδήγησε να αποκρύψει παραπτώματα από το προσωπικό συμμόρφωσης.

Στα 2,45 δισ. δολ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2018

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs στο γ' τρίμηνο του 2018, καθώς επωφελήθηκαν από την αύξηση των εσόδων της στη μονάδα συναλλαγών μετοχών, που αντιστάθμισε την πτώση στο trading σταθερού εισοδήματος.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 20,5% στα 2,45 δισ. δολ., ή 6,28 δολ. ανά μετοχή, από 2,04 δισ. δολ., ή 5,02 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές είχαν προβλέψει μια αύξηση των κερδών της τράπεζας στα 5,38 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα της Goldman Sachs ανήλθαν στα 8,65 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για έσοδα 8,4 δισ. δολ., χάρη στις καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στα περισσότερα τμήματα της τράπεζας, πλην του trading.
Τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, στα 1,98 δισ. δολ., υψηλότερα των προβλέψεων για 1,8 δισ. δολ., κυρίως χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο τμήμα συμβουλευτικής για συγχωνεύσεις και εξαγορές.
Το τμήμα επενδυτικής και δανεισμού εμφάνισε έσοδα 1,86 δισ. δολ., πάνω από τις προβλέψεις για 1,78 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης