Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, στα 1.226 δολ. ανά ουγγιά - Άνοδος 0,9% τον Νοέμβριο

tags :
Απώλειες 0,4% για τον χρυσό, στα 1.226 δολ. ανά ουγγιά - Άνοδος 0,9% τον Νοέμβριο
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,4% ή 4,40 δολ. στα 1.226 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (30/11/2018) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από το ενδυναμωμένο δολάριο, ωστόσο το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε στο σύνολο του Νοεμβρίου.
Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, όπου το ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.
Η σύνοδος των G20 στο Μπουένος Άιρες αναμένεται να σημαδευτεί από εντάσεις, ενώ, παρά τις επιδιώξεις των διοργανωτών, η εμπορική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, και η συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, αναμένεται να μονοπωλήσoυν το ενδιαφέρον.
Το δολάριο επωφελήθηκε από τις πιέσεις που άσκησαν στο ευρώ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, που έδειξαν ότι επιβραδύνθηκε στο 2% τον Νοέμβριο του 2018, από 2,2% τον προηγούμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στο ευρώ άσκησαν και τα στοιχεία της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας, που έδειξαν ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας κατέγραψε συρρίκνωση για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο τρίτο τρίμηνο του 2018, λόγω της μειωμένης εγχώριας ζήτησης.
Ειδικότερα, το ιταλικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,4% ή 4,40 δολ. στα 1.226 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,5% στις 97,2 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα, στο 1,312 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός υποχώρησε σχεδόν κατά 0,3%, ενώ το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε κέρδη 0,9% στο σύνολο του Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον χρυσό άσκησαν και οι προσδοκίες των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση επιτοκίων πριν από την ολοκλήρωση του έτους.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (29/11), η τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά το ερχόμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Η αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του πολύτιμου μετάλλου.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης