Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: Πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα F - 35 και τους S - 400

tags :
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Τουρκία: Πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα F - 35 και τους S - 400
ΗΠΑ: Να επιλέξει η τουρκική κυβέρνηση ανάμεσα στα F-35 και τους S-400
Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αγοράς του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος ή να παραμείνει εταίρος στο ακριβότερο αμερικανικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των F-35, δήλωσε στο Bloomberg ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, J. Inhouv.
«Για να παραμείνει η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35, δεν πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400», ανέφερε ο γερουσιαστής, σχολιάζοντας έκθεση του Πενταγώνου, η οποία προειδοποιεί ότι «η αμερικανική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας ως μιας από τους οκτώ εταίρους, σε περίπτωση που προχωρήσει στην αγορά των S-400».
«Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, όμως οφείλει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος.
Εν κατακλείδι, η Τουρκία πρέπει να επιλέξει μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
Αν προχωρήσει στην αγορά των S-400, θα υπάρξουν επιπτώσεις», τόνισε ο Inhofe.
Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν αισθάνονται ευτυχείς με την επιδίωξη της Τουρκίας να αποκτήσει τους S-400, επειδή τα πολύπλοκα συστήματα αυτού του είδους «συνήθως απαιτούν την παρουσία ειδικευμένων εκπαιδευτών από την χώρα παραγωγής τους, στην περίπτωσή μας από την Ρωσία», δήλωσε ο S. Zaloga, ειδικός πυραυλικών συστημάτων της εταιρείας στρατιωτικών αναλύσεων Teal Group, που πρόσθεσε πως υπάρχουν ανησυχίες μήπως οι Τούρκοι επιτρέψουν σε Ρώσους εμπειρογνώμονες να δοκιμάσουν τα συστήματα αναγνώρισης των S-400 εναντίον τουρκικών μαχητικών F-35, με απώτατο στόχο την υπονόμευση των αντίμετρων που αυτά διαθέτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης