Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα

Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα
Οι Τράπεζες επέλεξαν να κινηθούν νομικά με βάση το βασιλικό διάταγμα του 1923, βάσει του οποίου ο πλειστηριασμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 7 ημέρες
Ανοίγει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα που κρατούν στα χέρια τους οι τράπεζες μετά την επίδοση από τις Τράπεζες, στη Folli Follie του εκτελεστού τίτλου του 35,7% της Αττικά Πολυκαταστήματα.
Πληροφορίς αναφέρουν οτι η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 43,225 εκατ. ευρώ.
Οι υποχρεώσεις της εταιρείας σύμφωνα με τις δηλώσεις καταγγελίας των τραπεζικών δανείων τον Σεπτέμβριο ήταν στα 45,2 εκατ. ευρώ.
Οφειλή προς Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Τράπεζα Αττικής, η οποία με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία στην αίτηση προσωρινής διαταγής για προστασία, τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει στα 30,758 εκατ. ευρώ.
Θα ακολουθήσει η κατάθεση των τευχών και τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του πλειστηριασμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, η οποία τοποθετείται για τα μέσα Δεκεμβρίου.
Οι Τράπεζες επέλεξαν να κινηθούν νομικά με βάση το βασιλικό διάταγμα του 1923, βάσει του οποίου ο πλειστηριασμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 7 ημέρες, εν αντιθέσει με τη συνήθη διαδικασία όπου ο χρόνος ολοκλήρωσης παίρνει κοντά στους 7 μήνες.
Χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται η Folli Follie και αν οι Τράπεζες θα μπορούν να ικανοποιήσουν τότε τις απαιτήσεις τους. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο η Folli Follie να επιχειρήσει να "μπλοκάρει” τη διαδικασία του πλειστηριασμού.
Κάτι που μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες.
Για το συγκεκριμένο ποσοστό, το οποίο ελέγχεται, το μεν 25,2% από τη Folli Follie και το δε 10,5% από την Folli Follie Συμμετοχών, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί επενδυτές μεταξύ των οποίων και οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα, δηλαδή οι κ.κ. Λαμπρόπουλος, Τσουβελεκάκης και Σγουμπόπουλος.
Σήμερα οι βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα ελέγχουν ποσοστό 56% της εταιρείας, με το υπόλοιπο να ελέγχεται από την Picar (θυγατρική της Πειραιώς), 4% από την Μορίς Ρίτσι Φρανσές ενώ το επίμαχο 35,7% ανήκει στην Folli Follie έχει ενεχυριαστεί στις Τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Αττικής.
Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ενέκρινε μεταξύ των άλλων την αγορά ιδίων μετοχών αλλά και την εκ νέου αλλαγή του διοικητικού της συμβουλίου.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος από την πλευρά της Folli Follie.
Η πρώτη έξοδος από το δ.σ. της Αττικά Πολυκαταστήματα των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου έγινε το καλοκαίρι ενώ εκτός δ.σ. βρίσκεται πλέον, μετά την τελευταία γενική συνέλευση, και ο κ. Ζαχαρίου, ο τελευταίος εκπρόσωπος από την πλευρά της Folli Follie που ήταν στο δ.σ. της Αττικά Πολυκαταστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης